Portobelloburger


Totale tijd: 30 min
Bereiding: 30 min
Personen: 2
Kilocalorieën: 764 kcal in totaal | 382 kcal per portie
Kosten bij : €4,25 in totaal | €2,13 per portie
Geplaatst op: 20 maart 2020
Laatst bijgewerkt: 1 november 2020

Ingrediënten

1
10
Voor 2 porties
Portobelloburger
  • 2 portobello's
  • Optioneel: 1 theelepel balsamicoazijn
  • Zout, peper
  • Guacamole
    • 1 eetrijpe avocado
    • 0,25 rode ui
    • 0,5 teentje knoflook
    • 0,5 tomaat
    • Sap van 0,25 limoen
    • 0,5 theelepel komijn
    • Zout, peper
  • 0,5 (rode) ui
  • 2 witte bolletjes
  • 2 eetlepels ketchup
  • 2 blaadjes ijsbergsla
  • 1 tomaat

Materiaal
  • Koekenpan

Bereiding

Portobelloburger
- Snijd de ui in dunne ringen. Snijd de tomaat in plakjes.

- Doe 1 eetlepel balsamicoazijn en wat olie in de koekenpan.
- Maak de portobello's schoon en bak ze in de koekenpan. Dat is ongeveer 7-8 minuten per kant. Ze worden vanzelf platter. Doe er naar smaak peper en zout op.
- Bak ook de plakjes ui mee in de pan.

- Maak ondertussen de guacamole volgens dit recept.
- Beleg je broodje. Begin met een laagje ketchup, ui, guacamole, sla, tomaat en eindig met de portobelloburger.

Resultaat