Vega shepherd's pie


Totale tijd: 1 uur
Bereiding: 30 min
Oven: 30 min
Personen: 4
Kilocalorieën: 2035 kcal in totaal | 509 kcal per portie
Kosten bij : €6,47 in totaal | €1,62 per portie
Credits: grotendeels gebaseerd op dit recept van de AH
Geplaatst op: 27 januari 2023
Laatst bijgewerkt: 27 januari 2023

Ingrediënten

1
10
Voor 4 porties
Vega shepherd's pie
  • 1000 gram aardappelpuree
    • 1000 gram aardappelen
    • Scheutje water of melk
    • Zout, peper
    • Optioneel: klontje boter of (plantaardige) margarine
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 400 gram pastinaak
  • 150 gram bleekselderij
  • 400 gram tomatenblokjes uit blik of gewone tomaten
  • 200 gram linzen
  • 4 eetlepels worcestersaus
  • 2 eetlepels rozemarijn
  • Zout, peper
  • 100 gram geraspte kaas

Materiaal
  • Ovenschaal
  • Kookpan
  • Koekenpan of hapjespan

Bereiding

Vega shepherd's pie
- Maak de aardappelpuree klaar.
- Schil de pastinaken en snijd ze in kleine blokjes. Snijd ook de uien, knoflook en bleekselderij in kleinere blokjes.

- Bak de ui, knoflook en pastinaak in een koekenpan. Voeg na 5 minuten ook de bleekselderij toe.

- Voeg na 10 minuten ook de linzen, tomatenblokjes, rozemarijn en worcestersaus toe. Laat nog 10 minuten pruttelen.

- Als de aardappelpuree klaar is, kun je de ovenschaal samenstellen. Doe op de bodem het pastinaak-linzen-mengsel en verdeel daar bovenop de aardappelpuree. Sluit af met een laag geraspte kaas.

- Bak de vega shepherd's pie gedurende 30 minuten op 180°C.

Resultaat