Zalm met dillemarinade


Totale tijd: 1 uur - 1 uur en 5 min
Bereiding: 10 min
Oven: 20 - 25 min
Afkoelen: 30 min
Personen: 2
Kilocalorieën: 470 kcal in totaal | 235 kcal per portie
Kosten bij : €4,06 in totaal | €2,03 per portie
Credits: gebaseerd op de Allerhande
Geplaatst op: 21 februari 2020
Laatst bijgewerkt: 5 november 2021

Ingrediënten

1
10
Voor 2 porties
Zalm met dillemarinade
  • 2 zalmmoten
  • 2 eetlepels citroensap
  • 2 eetlepels dille
  • 2 eetlepels olijfolie

Materiaal
  • Ovenschaal

Bereiding

Zalm met dillemarinade
- Meng de olijfolie, dille en het citroensap in een beker/kommetje.

- Leg twee zalmmoten op een met bakpapier beklede bakplaat. Smeer de zalm aan beide kanten in met de marinade. Laat ongeveer 30 minuten intrekken.

- Bak de zalm gedurende 20-25 minuten op 180°C in de oven. Je kan de zalm ook in de pan bakken als je wil. Na het bakken kun je de ophopingen van dille eventueel een beetje van je vis af halen (maar dan mis je ook de smaak).

- Tip: dit is lekker met gepofte aardappel en broccoli.

Resultaat