Totale tijd: 1 uur Bereiding: 20 min Oven: 40 min Personen: 15 Kilocalorieën: 2664 kcal in totaal | 178 kcal per portie Kosten bij : €1,94 in totaal | €0,13 per portie Geplaatst op: 19 augustus 2022 Laatst bijgewerkt: 16 juni 2024
Ingrediënten
Bananenbrood
100 gram boter of (plantaardige) margarine
150 gram suiker
2 eieren
1 theelepel vanille extract of 1 zakje vanillesuiker
3 rijpe bananen
250 gram bloem
2 theelepels bakpoeder
Snufje zout
Optioneel: 2 eetlepels cacaopoeder of kaneel
Optioneel: gehakte chocolade of noten
Materiaal
Cakevorm
Beslagkom
Bereiding
Bananenbrood
- Smelt de boter en meng deze met de suiker.
- Doe daarna het vanille-extract en de eieren erbij, meng nog een keer.
- Prak de bananen tot ze er net zo appetijtelijk uitzien als op de foto hieronder.
- Doe de bananen, bloem, bakpoeder, snufje zout erbij en meng tot een beslag.
- Optioneel: doe cacaopoeder of kaneel door (een deel van) het beslag. Eventueel kun je nog wat chocolade of noten fijn snijden en door of over het beslag doen.
Als je cacaopoeder of kaneel door een deel van het beslag hebt gedaan, maak je twee lagen van het beslag in de beslagkom. Schep dan voorzichtig om met een lepel, je
krijgt dan na het bakken een gemarmerd effect.
- Bak het bananenbrood gedurende 40 minuten op 180°C.