Bananenbrood


Totale tijd: 1 uur
Bereiding: 20 min
Oven: 40 min
Personen: 15
Kilocalorieën: 2664 kcal in totaal | 178 kcal per portie
Kosten bij : €1,94 in totaal | €0,13 per portie
Geplaatst op: 19 augustus 2022
Laatst bijgewerkt: 16 juni 2024

Ingrediënten

Bananenbrood
  • 100 gram boter of (plantaardige) margarine
  • 150 gram suiker
  • 2 eieren
  • 1 theelepel vanille extract of 1 zakje vanillesuiker
  • 3 rijpe bananen
  • 250 gram bloem
  • 2 theelepels bakpoeder
  • Snufje zout
  • Optioneel: 2 eetlepels cacaopoeder of kaneel
  • Optioneel: gehakte chocolade of noten

Materiaal
  • Cakevorm
  • Beslagkom

Bereiding

Bananenbrood
- Smelt de boter en meng deze met de suiker.

- Doe daarna het vanille-extract en de eieren erbij, meng nog een keer.

- Prak de bananen tot ze er net zo appetijtelijk uitzien als op de foto hieronder.

- Doe de bananen, bloem, bakpoeder, snufje zout erbij en meng tot een beslag.

- Optioneel: doe cacaopoeder of kaneel door (een deel van) het beslag. Eventueel kun je nog wat chocolade of noten fijn snijden en door of over het beslag doen. Als je cacaopoeder of kaneel door een deel van het beslag hebt gedaan, maak je twee lagen van het beslag in de beslagkom. Schep dan voorzichtig om met een lepel, je krijgt dan na het bakken een gemarmerd effect.

- Bak het bananenbrood gedurende 40 minuten op 180°C.

Resultaat