Totale tijd: 2 uur en 25 min Bereiding: 45 min Oven: 40 min Afkoelen: 1 uur Personen: 16 (of 32 kleinere stukjes) Kilocalorieën: 7491 kcal in totaal | 468 kcal per portie Kosten bij : €4,14 in totaal | €0,26 per portie Geplaatst op: 1 september 2019 Laatst bijgewerkt: 3 augustus 2020
200 gram verse roomkaas (philadelphia of van een eigen merk)
130 gram poedersuiker
2 zakjes vanillesuiker
Materiaal
Bakvorm van ongeveer 30x25 cm
Beslagkom
Garde
Bereiding
Carrot cake
- Rasp de wortels (dat kost je ongeveer 25 minuten). Hoe dikker je wortels zijn, hoe sneller het raspen gaat.
- Smelt de boter. Meng daarna de boter, wortel, suiker, eieren en het zout in een kom.
- Voeg daarna zelfrijzend bakmeel en kaneel toe en meng nogmaals.
- Roer daarna de rozijnen erdoorheen.
- Bekleed een ovenschaal met bakpapier (dan is het later een stuk makkelijker om de carrot cake eruit te halen) en giet het beslag erin.
- Bak de carrot cake gedurende 40 minuten op 180°C. Test de gaarheid met een satéprikker en laat de carrot cake daarna minimaal 1 uur afkoelen.
Cream cheese frosting
- Laat de boter zacht worden. Dit kan je doen door hem bijvoorbeeld een paar seconden in de magnetron te zetten. Hij moet niet helemaal smelten.
- Meng de boter, roomkaas en vanillesuiker met een garde. Voeg daarna ook de poedersuiker toe. Er moet een glad glazuur ontstaan, zonder dikke klontjes.
Zeef eventueel de poedersuiker erdoor om klontjes te voorkomen.
- Haal de carrot cake uit de koelkast en verspreid het glazuur over de cake.
Zet de carrot cake daarna nog even in de koelkast zodat het glazuur iets opstijft (wordt niet helemaal hard).