Totale tijd: 15 min Bereiding: 15 min Personen: 1 Kilocalorieën: 580 kcal in totaal | 580 kcal per portie Kosten bij : €0,82 in totaal | €0,82 per portie Geplaatst op: 30 april 2021 Laatst bijgewerkt: 30 april 2021
Ingrediënten
Boter
200 mL slagroom
Optioneel: zout
Optioneel: kruiden naar keuze (bijvoorbeeld bieslook)
Materiaal
Beslagkom
Mixer of garde
Theedoek of kaasdoek
Bereiding
Boter
- Klop de slagroom op. Het duurt ongeveer 5 minuten tot het slagroom is. Klop dan nog 3-5 minuten langer tot de boter en het vocht (=karnemelk)
zich van elkaar scheiden. De karnemelk kun je afgieten en opdrinken.
- Was de boter onder de kraan. Dit klinkt raar, maar daarmee was je de restjes karnemelk uit de boter. Dit voorkomt dat de boter ranzig wordt.
- Doe daarna de boter in een theedoek en knijp het vocht eruit.
- Voeg eventueel zout en/of kruiden toe aan de boter.