Bereiding
Citroen-maanzaadcake
1
Maak de boter zacht (
au bain-marie of in de magnetron), hij mag niet helemaal smelten.
Klop de boter samen met de suiker tot een luchtige massa.
2
Voeg daarna de eieren toe (een voor een gaat het makkelijkst) en meng deze er doorheen.
3
Rasp de citroenen en voeg de rasp toe aan het beslag. Voeg daarna ook het citroensap toe.
4
Optioneel: meng in een andere beslagkom de droge ingrediënten: bloem, bakpoeder, maanzaad, zout.
5
Voeg de droge ingrediënten toe aan de beslagkom met natte ingrediënten en meng door elkaar.
6
Doe het beslag in een ingevette en/of met bakpapier beklede cakevorm.
7
Bak de cake gedurende 40 minuten op 170°C.
Roomkaasglazuur
8
Maak de boter zacht (
au bain-marie of in de magnetron), hij mag niet helemaal smelten.
Meng daarna de boter met de roomkaas en het citroensap. Pas als dat goed gemengd is, kun je de poedersuiker erdoor mengen.
9
Als de cake is afgekoeld, smeer je het glazuur er bovenop.
Resultaat