Totale tijd: 1 uur - 1 uur en 10 min Bereiding: 30 min Oven: 30 - 40 min Personen: 16 Kilocalorieën: 4550 kcal in totaal | 284 kcal per portie Kosten bij : €4,36 in totaal | €0,27 per portie Geplaatst op: 16 februari 2024 Laatst bijgewerkt: 16 februari 2024
Ingrediënten
Tulbandcake met citroen en blauwe bes
250 gram boter of (plantaardige) margarine
250 gram suiker
5 eieren
Rasp van 2 citroenen
Sap van 1 citroen
250 gram bloem
1 theelepel bakpoeder
Snufje zout
250 blauwe bessen
1 eetlepel bloem
Optioneel: glazuur
80 gram poedersuiker
Sap van 0,5 citroen
Materiaal
Tulbandvorm
Beslagkom
Je kunt deze cake ook in een gewone cakevorm maken. Gebruik dan 80% van de ingrediënten
Bereiding
Tulbandcake met citroen en blauwe bes
- Maak de boter zacht, hij hoeft niet helemaal gesmolten te zijn. Klop daarna met de suiker.
- Meng daarna de eieren erdoor. Doe dit een voor een, anders mengen ze niet goed. Meng daarna ook het citroensap en de rasp erdoor.
- Meng het zout, bakpoeder en bloem door het beslag.
- Doe de blauwe bessen in een bakje en doe er een eetlepel bloem bij. Zorg dat alle bessen bedekt zijn met een laagje bloem. Dit zorgt ervoor dat ze minder
naar de bodem zakken tijdens het bakken.
- Doe de blauwe bessen door het beslag. Je kunt er ook voor kiezen om eerst de helft van het beslag in de cakevorm te doen en dan de blauwe bessen pas door de tweede
helft te mengen.
- Vet de tulband cakevorm in en bestuif met bloem. Klop het overtollige bloem eruit. Doe het beslag in de vorm.
- Bak de cake gedurende 30-40 minuten op 180°C. Check met een sateprikker of de cake gaar is. Als de bovenkant wat hard gaat, kun je de cake licht afdekken met
aluminiumfolie.
- Laat de cake afkoelen en maak ondertussen het glazuur. Doe poedersuiker samen met een eetlepel citroensap in een bakje en roer. Voeg eventueel meer sap toe voor
de juiste consistentie.
- Doe het glazuur op de cake als deze voldoende is afgekoeld.