Totale tijd: 2 uur en 10 min Bereiding: 35 min Oven: 20 min Rijzen: 1 uur en 15 min Personen: 24 Kilocalorieën: 2286 kcal in totaal | 95 kcal per portie Kosten bij : €1,43 in totaal | €0,06 per portie Geplaatst op: 6 januari 2023 Laatst bijgewerkt: 6 januari 2023
Ingrediënten
Deeg
500 gram bloem + extra om te bestuiven
300 mL warm water
7 gram droge gist
10 gram zout
50 mL olijfolie (is ongeveer 40 gram)
Garnering
2 eetlepels olijfolie
100 gram cherrytomaten
1 rode ui
3 takjes rozemarijn
Je mag natuurlijk ook zelf wat leuke ingrediënten kiezen
Materiaal
Bakplaat
Beslagkom
Bereiding
Deeg
- Doe de ingrediënten voor het deeg bij elkaar en meng tot een deeg. Het deeg is erg plakkerig, maar dat hoort zo. Doe er niet meer bloem bij.
- Na het kneden ziet het er zo uit. Vet een beslagkom in met een dun laagje olie. Dat zorgt ervoor dat je deeg er na het rijzen makkelijk uit komt.
Doe je deeg dan in de beslagkom en doe vershoudfolie of een natte theedoek over de kom. Laat 45-60 minuten rijzen op een warme plek, dit is de eerste rijs.
- Vet ondertussen een bakplaat of ovenschaal in met olijfolie. Als je deeg gerezen is, stort je deeg op de bakplaat. Doe nog een scheut olijfolie op het brood
en druk met je vingers kuiltjes in het deeg.
- Verdeel de garnering over het brood en dek af met vershoudfolie. Laat nog 30 minuten rijzen, dit is de tweede rijs.
- Bak gedurende 20-25 minuten op 220°C. Tip: om te testen of je brood gaar is, tik je op (de onderkant van) het brood. Als het hol klinkt, is het goed.