Griesmeelpap


Totale tijd: 3 uur
Bereiding: 10 min
Afkoelen: 1 uur
Koelen: 2 uur
Personen: 4
Kilocalorieën: 793 kcal in totaal | 198 kcal per portie
Kosten bij : €1,03 in totaal | €0,26 per portie
Geplaatst op: 30 december 2022
Laatst bijgewerkt: 30 december 2022

Ingrediënten

1
10
Voor 4 porties
Griesmeelpap
  • 1L melk
  • 20 gram suiker
  • 75 gram griesmeel (poeder)
  • Optioneel: 1 theelepel kaneel

Materiaal
  • Glazen of stenen schaal
  • Steelpannetje
  • Vershoudfolie

Bereiding

Griesmeelpap
- Warm de melk met de suiker op totdat het net kookt.

- Voeg de griesmeel toe en roer nog 3 minuten door. Het zal iets dikker worden, maar met name als het afkoelt, wordt het dikker.

- Voeg eventueel nog kaneel toe en roer goed door.
- Doe de griesmeelpap in een hittebestendige schaal. Dek af met vershoudfolie, zorg ervoor dat de folie de griesmeelpap raakt, dit voorkomt vellen als het afgekoeld is.

- Ik eet mijn griesmeelpap het liefste koud, maar je kunt het ook warm eten. Voor een koude versie laat je de griesmeelpap afkoelen (minimaal 1 uur buiten de koelkast). Daarna zet je hem nog minimaal 2 uur in de koelkast.

Resultaat