Totale tijd: 3 uur Bereiding: 10 min Afkoelen: 1 uur Koelen: 2 uur Personen: 4 Kilocalorieën: 793 kcal in totaal | 198 kcal per portie Kosten bij : €1,03 in totaal | €0,26 per portie Geplaatst op: 30 december 2022 Laatst bijgewerkt: 30 december 2022
Ingrediënten
Griesmeelpap
1L melk
20 gram suiker
75 gram griesmeel (poeder)
Optioneel: 1 theelepel kaneel
Materiaal
Glazen of stenen schaal
Steelpannetje
Vershoudfolie
Bereiding
Griesmeelpap
- Warm de melk met de suiker op totdat het net kookt.
- Voeg de griesmeel toe en roer nog 3 minuten door. Het zal iets dikker worden, maar met name als het afkoelt, wordt het dikker.
- Voeg eventueel nog kaneel toe en roer goed door.
- Doe de griesmeelpap in een hittebestendige schaal. Dek af met vershoudfolie, zorg ervoor dat de folie de griesmeelpap raakt, dit voorkomt vellen als het afgekoeld is.
- Ik eet mijn griesmeelpap het liefste koud, maar je kunt het ook warm eten. Voor een koude versie laat je de griesmeelpap afkoelen (minimaal 1 uur buiten de koelkast).
Daarna zet je hem nog minimaal 2 uur in de koelkast.