Granola


Totale tijd: 30 min
Bereiding: 15 min
Oven: 15 min
Personen: 20
Kilocalorieën: 2990 kcal in totaal | 150 kcal per portie
Kosten bij : €3,94 in totaal | €0,20 per portie
Geplaatst op: 3 april 2020
Laatst bijgewerkt: 3 april 2020

Ingrediënten

5
50
Voor 20 porties
Granola
  • 300 gram hele havermoutvlokken
  • 200 gram ongezouten noten (bijvoorbeeld walnoten, amandelen, pecannoten en hazelnoten)
  • Optioneel: 100 gram pitten en zaden (bijvoorbeeld zonnebloempitten, lijnzaad), ik houd daar zelf niet van dus laat ik het eruit
  • 1 eetlepel kaneel
  • 8 eetlepels honing
  • 3 eetlepels neutrale olie

Materiaal
  • Beslagkom

Bereiding

Granola
- Optionele stap: meng de honing met de olie in een beker of bakje. Ik heb zelf het idee dat het dan later beter mengt met de havermout, maar het is niet noodzakelijk. Als het niet goed mengt, kun je het eventueel even opwarmen, dan mengt het makkelijker.

- Hak de grote noten in kleinere stukjes.

- Doe de havermoutvlokken, noten en kaneel in een beslagkom. Roer alles door elkaar.

- Doe daarna ook de honing en olie erbij en meng alles nog een keer goed door elkaar. Verdeel daarna alles over een bakplaat.

- Bak de granola gedurende 15-20 minuten op 180°C. Schep alles halverwege een keer om.

Resultaat