Totale tijd: 30 min Bereiding: 15 min Oven: 15 min Personen: 20 Kilocalorieën: 2990 kcal in totaal | 150 kcal per portie Kosten bij : €3,94 in totaal | €0,20 per portie Geplaatst op: 3 april 2020 Laatst bijgewerkt: 3 april 2020
Ingrediënten
Granola
300 gram hele havermoutvlokken
200 gram ongezouten noten (bijvoorbeeld walnoten, amandelen, pecannoten en hazelnoten)
Optioneel: 100 gram pitten en zaden (bijvoorbeeld zonnebloempitten, lijnzaad), ik houd daar zelf niet van dus laat ik het eruit
1 eetlepel kaneel
8 eetlepels honing
3 eetlepels neutrale olie
Materiaal
Beslagkom
Bereiding
Granola
- Optionele stap: meng de honing met de olie in een beker of bakje. Ik heb zelf het idee dat het dan later beter mengt met de havermout, maar het is niet noodzakelijk.
Als het niet goed mengt, kun je het eventueel even opwarmen, dan mengt het makkelijker.
- Hak de grote noten in kleinere stukjes.
- Doe de havermoutvlokken, noten en kaneel in een beslagkom. Roer alles door elkaar.
- Doe daarna ook de honing en olie erbij en meng alles nog een keer goed door elkaar. Verdeel daarna alles over een bakplaat.
- Bak de granola gedurende 15-20 minuten op 180°C. Schep alles halverwege een keer om.