Totale tijd: 1 uur en 30 min Bereiding: 30 min Oven: 20 min Afkoelen: 1 uur Personen: 10 Kilocalorieën: 3450 kcal in totaal | 345 kcal per portie Kosten bij : €6,07 in totaal | €0,61 per portie Geplaatst op: 16 december 2022 Laatst bijgewerkt: 16 december 2022
Ingrediënten
Bodem
200 gram koekjes (digestives)
70 gram boter of (plantaardige) margarine
Vulling
1 blikje gecondenseerde melk
2 eieren
2 eierdooiers
Rasp en sap van 4 limoenen
Topping
100 mL slagroom
Optioneel: 20 gram suiker
Materiaal
Taartvorm van 22 cm (of pas aan naar 24 cm met de omrekentool)
Optioneel: blender of deegroller
Beslagkom
Optioneel: mixer
Bereiding
Bodem
- Smelt de boter in een steelpannetje of in de magnetron.
- Doe de koekjes in de blender of rol/sla het tot een poeder met een deegroller.
- Bekleed een taartvorm met bakpapier. Meng de koekjes en de boter en doe deze in de taartvorm. Druk dan goed aan aan de zijkanten en
op de bodem en zet de taartvorm even in de koelkast.
- Optioneel: voor een iets stevigere bodem kun je de taart nu 10 minuten bakken op 180°C. Ik heb dit zelf echter nog niet geprobeerd.
Vulling
- Doe de gecondenseerde melk, eierdooiers, limoenrasp en limoensap in een beslagkom (bewaar eventueel wat limoenrasp voor decoratie). Mix tot een glad beslag.
- Giet de vulling in de taartvorm. Bak gedurende 15-20 minuten op 180°C. Als je de taartvorm beweegt, moet de vulling niet meer wiebelen.
Topping
- Laat de taart minimaal 1 uur afkoelen.
- Klop de slagroom met een beetje suiker. Spuit deze ter decoratie op de taart.