Totale tijd: 4 uur Bereiding: 45 min Koelen: 3 uur Personen: 12 Kilocalorieën: 3424 kcal in totaal | 285 kcal per portie Kosten bij : €6,38 in totaal | €0,53 per portie Geplaatst op: 26 maart 2021 Laatst bijgewerkt: 26 maart 2021
Ingrediënten
Bodem
200 gram digestives
70 gram boter of (plantaardige) margarine
Vulling
625 gram mango (dat zijn ongeveer 3 mango's)
8 gelatineblaadjes
500 gram kwark
150 gram basterdsuiker
250 mL slagroom
Optioneel: slagroom en/of stukjes mango
Materiaal
Taartvorm 24 cm doorsnede
Steelpannetje
Beslagkom
Blender of staafmixer
Mixer of garde
Bereiding
Bodem
- Smelt de boter in een steelpannetje of in de magnetron.
- Doe de koekjes in de blender of rol/sla het tot een poeder met een deegroller.
- Bekleed een taartvorm met bakpapier. Meng de koekjes en de boter en doe deze in de taartvorm. Druk dan goed aan op de bodem en zet de taartvorm
even in de koelkast.
Vulling
- Doe de gelatineblaadjes in een bakje water, zorg dat ze allemaal onder water zitten. Laat gedurende 5-10 minuten weken.
- Snijd de mango's in stukjes en blend het totdat je de stukjes klein genoeg vindt. Ik heb zelf ongeveer de helft tot een puree geblend
en de andere helft heb ik in kleine stukjes gelaten. Je kunt er ook voor kiezen om alles in kleine stukjes te laten of om alles tot een puree
te blenden.
- Doe de vruchtenpuree en/of stukjes in een steelpannetje en warm het op. Eventueel kun je er citroensap aan toevoegen. Als het warm is,
knijp je de gelatineblaadjes uit en los je die op in de warme (niet hete!) vruchtenmix.
- Klop ondertussen de slagroom stijf.
- Doe de kwark in een beslagkom en roer de basterdsuiker er doorheen.
- Voeg daarna de vruchtenpuree toe en roer goed.
- Voeg daarna de slagroom toe aan het mengsel. Doe dit met een scheppende/vouwende beweging zodat je niet alle luchtigheid er gelijk weer uit roert.
Kwarktaart samenstellen
- Neem de taartvorm uit de koelkast en doe de vulling erin. Laat de kwarktaart nog minimaal 3 uur in de koelkast opstijven.
Gelei-topping
- Doe de gelatineblaadjes in een bakje water, zorg dat ze allemaal onder water zitten. Laat gedurende 5-10 minuten weken.
- Snijd 125 gram mango in stukjes en blend dit tot een gladde vruchtenpuree.
- Doe de vruchtenpuree en suiker in een steelpannetje en vul aan met water en eventueel citroensap tot je 200 mL hebt. Warm het geheel op.
Roer totdat de suiker is opgelost.
- Knijp de gelatineblaadjes uit en doe ze in het steelpannetje. Roer totdat de gelatine is opgelost. Zorg dat de puree niet te heet is, maar wel
warm als je de gelatine erin doet, anders verbrandt de gelatine.
- Doe de gelei dan over de kwarktaart. Let op: je kwarktaart moet echt al goed opgesteven zijn, anders blijft de gelei niet mooi bovenop liggen.
- Laat nog minimaal een uur opstijven in de koelkast.