Totale tijd: 1 uur en 15 min Bereiding: 30 min Oven: 45 min Personen: 4 Kilocalorieën: 3352 kcal in totaal | 838 kcal per portie Kosten bij : €5,43 in totaal | €1,36 per portie Credits: Eveline, vriendin sinds de middelbare school #BFF Geplaatst op: 1 september 2019 Laatst bijgewerkt: 3 februari 2023
Ingrediënten
Quiche met broccoli en salami
500 gram broccoli (exclusief steeltjes, dat is ongesneden ongeveer 850 gram)
2 uien
150 gram salamiworst (of cervelaat of chorizo)
100 gram kaas jong (belegen)
150 gram mais (=1 blikje)
200 gram crème fraîche
4 eieren
Zout, peper
7 plakjes bladerdeeg
Materiaal
Ovenschaal
Kookpan
Beslagkom
Bereiding
Quiche met broccoli en salami
- Snijd de broccoli en kook deze 10 minuten.
- Snijd de uien en bak deze 5 minuten.
- Snijd de salami en de kaas in kleine blokjes.
- Meng in een kom de blokjes salami, blokjes kaas, mais, ui en broccoli. Hak de broccoli met je spatel of lepel eventueel in kleinere stukjes.
Voeg daarna de crème fraîche, eieren, peper en zout toe en meng nog een keer.
- Bekleed een ingevette ovenschaal met de plakjes bladerdeeg. Doe het mengsel erin.
- Bak de quiche gedurende 45 minuten op 180°C. Het ei moet gestold zijn als je hem opeet.