Totale tijd: 1 uur Bereiding: 30 min Oven: 30 min Personen: 3 Kilocalorieën: 2355 kcal in totaal | 785 kcal per portie Kosten bij : €5,01 in totaal | €1,67 per portie Geplaatst op: 29 oktober 2020 Laatst bijgewerkt: 29 oktober 2020
Ingrediënten
Plaattaart met champignons, cherrytomaat en pesto
400 gram champignons
250 gram cherrytomaatjes
10 zongedroogde tomaten
80 gram pesto
100 gram geitenkaas
5-7 plakjes bladerdeeg
Materiaal
Ovenschaal of bakplaat
Koekenpan
Bereiding
Plaattaart met champignons, cherrytomaat en pesto
- Snijd de champignons in blokjes en bak ze in de koekenpan.
- Snijd ondertussen ook de cherrytomaatjes in tweeën en bak deze mee in de koekenpan.
- Snijd de zongedroogde tomaten in reepjes of stukjes. Als je vette handen wil voorkomen, gebruik je een vork en een scherp mesje.
Bak de zongedroogde tomaten mee in de koekenpan.
- Giet de inhoud van de koekenpan af (er komt veel vocht uit de champignons en cherrytomaatjes) en meng daarna de pesto erdoorheen.
- Snijd de geitenkaas in blokjes. Bedek een met bakpapier beklede bakplaat of een ingevette ovenschaal met bladerdeeg.
- Doe de inhoud van de koekenpan op de bakplaat of in de ovenschaal. Verdeel de geitenkaas erover.