Curryquiche


Totale tijd: 1 uur en 20 min
Bereiding: 40 min
Oven: 40 min
Personen: 4
Kilocalorieën: 1945 kcal in totaal | 486 kcal per portie
Kosten bij : €6,22 in totaal | €1,56 per portie
Geplaatst op: 4 december 2020
Laatst bijgewerkt: 20 mei 2021

Ingrediënten

1
10
Voor 4 porties
Curryquiche
  • 1 courgette
  • 1 aubergine
  • 1 paprika
  • 1 ui
  • 2 cm gember
  • 1 teentje knoflook
  • 4 eieren
  • 250 mL kokosmelk
  • 1 eetlepel curry madras poeder (of kerrie of iets anders naar keuze)
  • En nog 1 eetlepel curry madras poeder (of kerrie of iets anders naar keuze)
  • Zout, peper
  • 7 plakjes bladerdeeg

Materiaal
  • Ovenschaal
  • Koekenpan

Bereiding

Curryquiche
- Snijd de ui, knoflook en gember in kleine stukjes en bak deze in de pan.

- Snijd daarna ook de paprika, courgette en aubergine in stukjes/blokjes.

- Voeg de groenten een voor een toe aan de pan.

- Voeg de eerste helft van de curry madraskruiden toe. Breng op smaak met zout en peper.

- Doe de eieren, kokosmelk en de rest van de curry madraskruiden in een beslagkom. Voeg de groenten toe en roer tot alles gemengd is.

- Bekleed een ingevette ovenschaal met de plakjes bladerdeeg. Doe het mengsel erin.

- Bak de quiche gedurende 40 minuten op 180°C. Het ei moet gestold zijn als je hem opeet.

Resultaat