Totale tijd: 45 min Bereiding: 45 min Personen: 3 Kilocalorieën: 1702 kcal in totaal | 567 kcal per portie Kosten bij : €5,35 in totaal | €1,78 per portie Geplaatst op: 31 oktober 2019 Laatst bijgewerkt: 14 mei 2020
Ingrediënten
Risotto met paprika, champignons en spekjes
240 gram risottorijst
700 mL water*
1 bouillonblokje
100 gram spekjes
2 (rode) paprika's
400 gram champignons
Basilicum (vers of uit een potje maakt niet zoveel uit)
100 gram geraspte kaas
Optioneel: rucola
* Eventueel kun je een deel hiervan vervangen door witte wijn (100 mL is een gebruikelijke hoeveelheid).
Materiaal
Wokpan
Steelpannetje
Koekenpan
Bereiding
Risotto met paprika, champignons en spekjes
- Snijd de paprika's alvast in blokjes van ongeveer 1x1 cm en snijd de champignons in plakjes.
- Zet in een steelpannetje met water en een bouillonblokje op.
- Doe een klontje boter in een wokpan. Als de boter gesmolten is, doe dan de risottorijst erbij.
- Bak de risottorijst 3-4 minuten totdat die er een beetje 'glazig' uit ziet. Pas op dat de rijst niet aanbrandt.
- Als de rijst glazig is, voeg je een soeplepel bouillon bij de rijst. Het gaat de eerste keer vast sissen, dus schrik niet.
Roer dan goed door.
- Bak in een andere pan de spekjes (5 minuten) en voeg daarna de paprika en champignon toe. Bak die nog 10-15 minuten mee.
- Elke keer nadat de bouillon is opgenomen door de rijst, voeg je weer een nieuwe lepel bouillon toe.
Dit herhaal je tot de rijst niks meer opneemt of tot de bouillon op is. Meestal duurt dit een half uur.
- Tip: als de bouillon op is, maar de rijst is nog hard, kun je gewoon extra water bijvoegen. Doe niet er niet teveel
tegelijk bij, want dan kan de rijst het water niet meer opnemen.
- Als de risotto gaar genoeg is, doe je de de basilicum bij.
- Doe daarna ook de paprika, champignon en spekjes erbij als die klaar zijn. Meng alles goed.
- Als laatste stap voeg je de geraspte kaas toe. Roer het goed door, je zult zien dat het heerlijk smeuïg wordt.
- Als je wil, kun je nog wat rucola over je risotto doen.