Stoofperen crumble


Totale tijd: 50 min
Bereiding: 20 min
Oven: 30 min
Personen: 3
Kilocalorieën: 671 kcal in totaal | 224 kcal per portie
Kosten bij : €0,93 in totaal | €0,31 per portie
Geplaatst op: 8 januari 2021
Laatst bijgewerkt: 8 januari 2021

Ingrediënten

1
10
Voor 3 porties
Stoofperenvulling
Deeg
  • 30 gram boter of (plantaardige) margarine
  • 50 gram bloem
  • 30 gram suiker

Materiaal
  • Ovenschaal(tjes) (ik gebruikte crème brûléebakjes)
  • Beslagkom

Bereiding

Stoofperen crumble
- Bereid de stoofpeertjes volgens dit recept.
- Verdeel de stoofpeertjes over de ovenschaal of ovenschaaltjes. Eventueel kun je ze wat in stukjes snijden.


Kruimellaag
- Snijd de boter in blokjes.
- Doe de boter, bloem en suiker bij elkaar. Kneed het losjes en wrijf tussen je handen zodat er kruimels ontstaan. Als je echt gaat kneden, ontstaat er een bal deeg en dat wil je niet.


Samenstellen
- Doe de kruimels bovenop de stoofpeertjes.

- Bak het gedurende 30 minuten op 180°C. De kruimellaag moet knapperig zijn en een mooi goudbruin kleurtje hebben.

Resultaat