Totale tijd: 2 uur en 20 min - 2 uur en 35 min Bereiding: 1 uur Oven: 20 min Rijzen: 1 uur en 30 min - 1 uur en 45 min Stuks: 20 (of 35 kleintjes) Kilocalorieën: 4599 kcal in totaal | 230 kcal per stuk Kosten bij : €5,33 in totaal | €0,27 per stuk Geplaatst op: 30 september 2020 Laatst bijgewerkt: 30 september 2020
Ingrediënten
Deeg
500 gram bloem
250 mL warm water
7 gram droge gist
10 gram zout
10 gram suiker
70 gram boter
Vulling
800 gram half om half gehakt*
1 ei
100 gram paneermeel
Zout, peper
1 theelepel nootmuskaat
1 ei om af te werken
*Als je alleen rundergehakt gebruikt, wordt de vulling heel droog. Gebruik je alleen varkensgehakt, wordt het te vet.
Materiaal
Beslagkom
Bereiding
Deeg
- Maak het deeg net zoals bij wit brood, maar houdt de ingrediënten en rijstijden van dit recept aan.
- Laat het deeg 15 minuten rijzen op een warme plek.
- Verdeel het deeg in bolletjes en laat die nog eens 30 minuten rijzen.
Vulling
- Meng alle ingrediënten van de vulling. Maak er worstjes van (in de bakkerij noemen ze het ook wel pillen) van ongeveer 45 gram.
- (links normale grootte, rechts klein)
Samenstellen
- Rol de bolletjes deeg tot een ovaal en leg het worstje erin. Vouw eerst de zijkanten erover (links normale grootte, rechts klein).
- Vouw daarna de lange kanten erover en knijp deze dicht. Rol het broodje even zodat de naad platter wordt.
Leg dan het broodje met de naad onderop en druk hem wat platter.
- Laat de broodjes nog 45-60 minuten rijzen onder plastic folie op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk de broodjes daarna met
een losgeklopt ei.
- Bak de worstenbroodjes gedurende 20-25 minuten op 220°C tot ze goudbruin zijn aan de buitenkant.