Roti kip masala


Totale tijd: 40 min
Bereiding: 40 min
Personen: 4
Kilocalorieën: 3367 kcal in totaal | 842 kcal per portie
Kosten bij : €8,63 in totaal | €2,16 per portie
Geplaatst op: 17 november 2023
Laatst bijgewerkt: 17 november 2023

Ingrediënten

1
10
Voor 4 porties
Kip masala
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 500 gram kipfilet
  • 70 gram tomatenpuree (=1 blikje)
  • 2 eetlepels Hindoestaanse/Surinaamse masalakruiden, deze koop je bij een wat grotere supermarkt of bij de toko
  • 500 mL water
  • 1 bouillonblokje (kippenbouillon)
  • 500 gram aardappelen
  • 600 gram sperziebonen of kousenband*
  • 4 eieren
*van origine wordt kousenband gebruikt, dat kun je bij de toko kopen. Te ingewikkeld? Gebruik dan sperziebonen

Rotiplaten/rotivellen
  • Van de supermarkt of toko, bijvoorbeeld deze of maak ze zelf met dit recept en onderstaande ingrediënten
    • 400 gram bloem
    • 200-240 mL water
    • 0,8 eetlepel olie
    • 0,8 theelepel zout
    • 100 gram gele spliterwten
    • 0,2-0,4 bouillonblokje (kippenbouillon)
    • 0,4 theelepel kurkuma
    • 0,8 teentje knoflook
    • 0,4 theelepel Hindoestaanse/Surinaamse masalakruiden

Materiaal
  • Hapjespan of braadpan
  • Kookpan

Bereiding

Roti kip masala
- Snijd de ui en knoflook in stukjes en bak deze in een hapjespan/braadpan.

- Snijd de kipfilet in stukjes en doe deze in de pan erbij.

- Snijd ondertussen de aardappelen in blokjes.

- Als de kip gaar is, doe je ook de tomatenpuree en masala kruiden erbij. Bak nog 2 minuten.

- Doe het water, bouillonblokje en de aardappelen erbij.

- Snijd ondertussen de kousenband/sperziebonen en voeg deze na 15 minuten toe.

- Laat nog 10 minuten pruttelen. Kook ondertussen de eieren (8 minuten/hardgekookt). Pel deze en laat deze nog 2-5 minuten mee pruttelen.

Resultaat