Totale tijd: 2 uur Bereiding: 1 uur Rijzen: 1 uur Personen: 5 (ga uit van 1 rotiplaat per persoon) Kilocalorieën: 2177 kcal in totaal | 435 kcal per portie Kosten bij : €0,77 in totaal | €0,15 per portie Credits: aangepast naar het recept van Jurino Ignacio van Soulfood Geplaatst op: 17 november 2023 Laatst bijgewerkt: 17 november 2023
Ingrediënten
Deeg
500 gram bloem
250-300 mL water
1 eetlepel olie
1 theelepel zout
Vulling
125 gram gele spliterwten (let op, niet hetzelfde als gele splitlinzen), deze koop je bij
een wat grotere supermarkt of bij de toko
0,25-0,5 bouillonblokje (kippenbouillon) (afhankelijk van hoeveel water je nodig hebt)
0,5 theelepel kurkuma
1 teentje knoflook
0,5 theelepel Hindoestaanse/Surinaamse masalakruiden, deze koop je bij
een wat grotere supermarkt of bij de toko
Materiaal
Beslagkom
Blender, food processor of staafmixer
Deegroller
Koekenpan
Bereiding
Rotiplaat
1
Meng alle ingrediënten voor het deeg in een beslagkom en kneed tot een mooie bal deeg. Laat minimaal een uur rusten. Maak intussen de vulling.
Vulling
2
Je kunt rotiplaten met verschillende dingen vullen, in dit recept worden spliterwten gebruikt.
3
Was de spliterwten en doe ze samen met het bouillonblokje en kurkuma in een pan water. Kook in ongeveer 40 minuten gaar.
4
Snijd ondertussen de knoflook.
5
Laat de spliterwten dan even uitlekken en maal ze dan fijn tot je een poederachtige structuur krijgt.
6
Doe een beetje olie in een koekenpan, bak dan de knoflook gedurende 2 minuten. Doe dan de spliterwten en de massala erbij en bak nog 5 minuten tot
de erwten een mooi kleurtje hebben gekregen.
Rotiplaat
7
Verdeel het deeg in het gewenste aantal. Maak bolletjes van elk stuk. Duw een bolletje een beetje plat en maak in het midden een kuiltje. Leg hier 2
eetlepels van de spliterwtenvulling in.
8
Vouw de randen om de vulling heen en zorg dat het bolletje goed dicht zit.
9
Draai het bolletje om en draai hem nog een paar keer rond onder je hand zodat het weer een mooi bolletje wordt.
10
Bestuif je aanrecht met bloem en rol de bolletjes plat uit zodat je een rotiplaat krijgt. Zelfgemaakt zijn ze altijd wat dikker dan van de toko, dat geeft niet.
11
Doe een klein beetje olie in een koekenpan en bak dan de rotiplaten. Bak ongeveer 3-5 minuten per kant zodat ze mooi goudbruin worden.