Link:
https://www.laurasbakery.nl/american-pancakes/.
Opmerkingen: je kunt de baking soda eventueel ook weglaten. De boter kun je eventueel vervangen door een scheutje olijfolie.
Ik haalde uit het recept 18 pannenkoekjes. Lekker om te eten met maple syrup, stroop, poedersuiker en/of vers fruit.
Eigen foto's:
Link:
https://rutgerbakt.nl/sinterklaas-recepten/recept-gevuld-speculaas/.
Opmerkingen: ik heb in plaats van karnemelk gewone melk gebruikt. Baking soda heeft wel een zuur nodig om te rijzen, daarvoor heb ik een theelepel
citroensap gebruikt. Voor het bestrijken is een half ei genoeg.
Eigen foto's:
Link:
https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R1186841/limoncello-kwarktaart-met-cantuccinibodem.
Opmerkingen: in plaats van cantuccini kun je ook digestives gebruiken of amaretti/bitterkoekjes met iets minder boter. Je kunt ook kristalsuiker
gebruiken, los deze dan op in de limoncello/citroensap.
Je kunt in plaats van volle ook magere kwark gebruiken. Mascarpone kan je ook vervangen door verse roomkaas (van philadelphia of eigen merk). Deze taart bevat
maximaal 4% alcohol in de vloeibare delen en dan heb ik nog niet meegeteld dat een deel van de alcohol vervliegt tijdens het verwarmen van de limoncello.
Voor het decoreren kun je ook sinaasappelrasp gebruiken (niet teveel, want de smaak is sterk).
Eigen foto's:
Link:
https://rutgerbakt.nl/friandise-recepten/macarons/zelf-macarons-bakken-stap-voor-stap/.
Opmerkingen: Rutger bakt heeft een heel duidelijk stap voor stap recept met foto's. Hieronder vind je ook nog een filmpje waarin
ik laat zien wat ongeveer een goede dikte is van het beslag voordat je het gaat opspuiten. Het is belangrijk dat je de macarons echt
goed laat drogen, dan krijgen ze een mooi voetje. Ik heb uit dit recept ongeveer 37 macarons gehaald (dus 74 losse macaronschelpen). 150 gram
eiwit komt overeen met 5-6 eiwitten.
Je kunt verschillende soorten vulling gebruiken, ik heb de vanille botercrème van
Laura's bakery gebruikt. Voor botercrème moet je echt roomboter gebruiken,
geen margarine, want dan wordt de smaak een stuk beter. Als je 37 macarons hebt gemaakt, heb je ongeveer de helft van het recept aan botercrème nodig.
Eigen foto's:
Link:
https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R7622/scones.
Opmerkingen: in het recept staat beschreven dat je de helft van het ei-melkmengsel bij het deeg moet doen. Ik vond het met driekwart
beter. Je hebt aan een kwart genoeg voor het bestrijken van de scones.
Scones zijn heerlijk met slagroom (of clotted cream), jam en/of lemon curd.
Eigen foto's:
Link:
https://rutgerbakt.nl/basisrecepten/how-to-soezendeeg/.
Opmerkingen: Rugterbakt.nl heeft ook hele fijne plaatjes waarop je goed kan zien hoe het moet. Ik heb met dit recept 38 soesjes gemaakt en ze
daarna gevuld met slagroom. Daar heeft Rutgerbakt ook een fijn
recept voor. Soesjes kun je gevuld een aantal dagen in de koelkast bewaren. Ongevuld kun je ze heel goed langer bewaren in de diepvries.
Je kunt ze na het vullen ook nog dopen in gesmolten chocolade.
Eigen foto's:
Link:
https://rutgerbakt.nl/alle-recepten/sticky-toffee-cake-met-toffee-saus-recept/.
Opmerkingen: vanille-extract kun je ook vervangen door vanillesuiker. Je kunt deze cake een aantal dagen in de koelkast bewaren.
Het lekkerst is om hem (lauw)warm te eten, daarvoor kun je hem een minuutje in de magnetron doen.
Eigen foto's: