Totale tijd: 35 min Bereiding: 20 min Oven: 15 min Stuks: 100 Kilocalorieën: 2247 kcal in totaal | 22 kcal per stuk Kosten bij : €0,96 in totaal | €0,01 per stuk Geplaatst op: 29 november 2020 Laatst bijgewerkt: 16 november 2022
Ingrediënten
Kruidnoten
250 gram bloem
125 gram donkerbruine basterdsuiker
125 gram boter
1 theelepel bakpoeder
2 eetlepels speculaaskruiden
5 eetlepels water of melk
Snufje zout
Materiaal
Beslagkom
Bereiding
Kruidnoten (pepernoten)
- Doe alle ingrediënten, behalve het water, bij elkaar in een beslagkom en maak er eerst een kruimelig deeg van.
- Doe daarna ook de eetlepels water erbij zodat je een soepel deeg krijgt waar je makkelijk balletjes van kan draaien.
Het kan zijn dat je wat meer of minder water nodig hebt dan het recept, voeg het dus per eetlepel toe.
- Verwarm je oven vast voor. Het is belangrijk dat de kruidnoten pas de oven ingaan als die goed heet is. Als de oven niet heet genoeg is,
smelt de boter voordat de kruidnoten hard worden. Ze lopen dan enorm uit als je pech hebt.
- Draai balletjes van het deeg, leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en druk ze een klein beetje plat.
Houd er rekening mee dat ze nog wat uitzetten in de oven. Zorg dat er minimaal 1 centimeter tussen alle kruidnoten zit.
- Bak de kruidnoten gedurende 15 minuten op 180°C.