Aardbeienjam




Geplaatst op: 27 juni 2025
Laatst bijgewerkt: 27 juni 2025

Ingrediënten

Bereiding

Aardbeienjam

1
Was de aardbeien en haal de kroontjes er vanaf. Snijd de aardbeien in helften of kwarten en doe ze in een steelpannetje.
2
Doe de suiker en citroensap erbij en breng het aan de kook.
3
Steriliseer ondertussen de glazen potjes en de deksels. Doe de potjes en deksels in een pan met water en breng aan de kook. Laat 5-10 minuten koken. Zet de potjes daarna (rechtop) op een schone theedoek. Door de warmte verdampt het water.
4
Kook de jam totdat hij onderstaande consistentie heeft. Dit duurt ongeveer 30-50 minuten (bij geleisuiker gaat het sneller).
5
Doe de jam in de glazen potjes en draai de deksels er gelijk op. Door het afkoelen trekt het potje vacuüm.

Resultaat