Totale tijd: 30 min Bereiding: 10 min Oven: 20 min Stuks: 4 (of 8 mini‘s) Kilocalorieën: 1005 kcal in totaal | 251 kcal per stuk Kosten bij : €0,89 in totaal | €0,22 per stuk Geplaatst op: 14 augustus 2020 Laatst bijgewerkt: 14 augustus 2020
Ingrediënten
Appelflappen
1 appel
1 theelepel kaneel
1 eetlepel suiker
4 plakjes bladerdeeg
1 ei
Nog 1 eetlepel suiker
Materiaal
Beslagkom
Bereiding
Appelflappen
- Haal de plakjes bladerdeeg uit de vriezer. Als je mini's maakt, verdeel dan elk plakje bladerdeeg dan diagonaal in tweeën.
- Snijd de appels in kleine blokjes van ongeveer 0,5 bij 0,5 cm.
- Meng de appelblokjes met de kaneel en 1 eetlepel(s) suiker. Zorg dat de kaneel goed verdeeld is
over de appel.
- Neem een plakje bladerdeeg en verdeel 1 eetlepel appelblokjes over het plakje bladerdeeg, zodanig dat je twee schuine helften krijgt.
- Vouw de andere helft van het plakje bladerdeeg over de appelblokjes heen en druk de randjes aan met een vork.
- Leg de appelflappen op een met bakpapier beklede bakplaat. Klop een ei los en bestrijk de appelflappen met het ei.
Sprenkel er daarna nog een beetje suiker overheen.
- Bak de appelflappen gedurende 20 minuten op 180°C.