Appelflappen


Totale tijd: 30 min
Bereiding: 10 min
Oven: 20 min
Stuks: 4 (of 8 mini‘s)
Kilocalorieën: 1005 kcal in totaal | 251 kcal per stuk
Kosten bij : €0,89 in totaal | €0,22 per stuk
Geplaatst op: 14 augustus 2020
Laatst bijgewerkt: 14 augustus 2020

Ingrediënten

1
10
Voor 4 stuks
Appelflappen
  • 1 appel
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 eetlepel suiker
  • 4 plakjes bladerdeeg
  • 1 ei
  • Nog 1 eetlepel suiker

Materiaal
  • Beslagkom

Bereiding

Appelflappen
- Haal de plakjes bladerdeeg uit de vriezer. Als je mini's maakt, verdeel dan elk plakje bladerdeeg dan diagonaal in tweeën.
- Snijd de appels in kleine blokjes van ongeveer 0,5 bij 0,5 cm.

- Meng de appelblokjes met de kaneel en 1 eetlepel(s) suiker. Zorg dat de kaneel goed verdeeld is over de appel.

- Neem een plakje bladerdeeg en verdeel 1 eetlepel appelblokjes over het plakje bladerdeeg, zodanig dat je twee schuine helften krijgt.

- Vouw de andere helft van het plakje bladerdeeg over de appelblokjes heen en druk de randjes aan met een vork.

- Leg de appelflappen op een met bakpapier beklede bakplaat. Klop een ei los en bestrijk de appelflappen met het ei. Sprenkel er daarna nog een beetje suiker overheen.

- Bak de appelflappen gedurende 20 minuten op 180°C.

Resultaat