Arretjescake


Totale tijd: 6,5 uur
Bereiding: 30 min
Koelen: 6 uur
Personen: 15
Kilocalorieën: 3544 kcal in totaal | 236 kcal per portie
Kosten bij : €1,53 in totaal | €0,10 per portie
Credits: Martiënne, lid van het koor waar ik vroeger op zat (www.masjiach.nl)
Geplaatst op: 1 september 2019
Laatst bijgewerkt: 18 januari 2020

Ingrediënten

Arretjescake
  • 2 eieren*
  • 200 gram suiker
  • 50 gram cacaopoeder
  • 200 gram boter of (plantaardige) margarine
  • 200 gram biscuitjes
*Als alternatief voor eieren kun je gebruiken: 4 eetlepels vanillevla of 50 gram pure chocolade (gesmolten). Ik heb dit echter zelf nog niet geprobeerd, dus ik weet niet hoe het resultaat dan is

Materiaal
  • Cakevorm
  • Beslagkom
  • Garde

Bereiding

Arretjescake
- Smelt de boter en breek/sla met een deegroller op de biscuitjes zodat ze in kleinere stukjes breken.
- Klop de eieren schuimig, voeg daarna de suiker toe en klop nog even door.

- Voeg daarna beetje bij beetje het cacaopoeder toe, daarna de boter en daarna de stukjes biscuit.

- Meng alles goed door elkaar.
- Vet een cakevorm in of bekleed hem met bakpapier en doe het cakebeslag daarin.

- Daarna moet de arretjescake in de koelkast opstijven. Hoe langer hoe beter, maar minimaal 6 uur.
- Tip: de arretjescake overleeft niet heel lang buiten de koelkast, dus haal steeds zo min mogelijk stukjes tegelijk uit de koelkast.

Resultaat