Totale tijd: 6,5 uur Bereiding: 30 min Koelen: 6 uur Personen: 15 Kilocalorieën: 3544 kcal in totaal | 236 kcal per portie Kosten bij : €1,53 in totaal | €0,10 per portie Credits: Martiënne, lid van het koor waar ik vroeger op zat (www.masjiach.nl) Geplaatst op: 1 september 2019 Laatst bijgewerkt: 18 januari 2020
Ingrediënten
Arretjescake
2 eieren*
200 gram suiker
50 gram cacaopoeder
200 gram boter of (plantaardige) margarine
200 gram biscuitjes
*Als alternatief voor eieren kun je gebruiken: 4 eetlepels vanillevla of 50 gram pure chocolade (gesmolten).
Ik heb dit echter zelf nog niet geprobeerd, dus ik weet niet hoe het resultaat dan is
Materiaal
Cakevorm
Beslagkom
Garde
Bereiding
Arretjescake
- Smelt de boter en breek/sla met een deegroller op de biscuitjes zodat ze in kleinere stukjes breken.
- Klop de eieren schuimig, voeg daarna de suiker toe en klop nog even door.
- Voeg daarna beetje bij beetje het cacaopoeder toe, daarna de boter en daarna de stukjes biscuit.
- Meng alles goed door elkaar.
- Vet een cakevorm in of bekleed hem met bakpapier en doe het cakebeslag daarin.
- Daarna moet de arretjescake in de koelkast opstijven. Hoe langer hoe beter, maar minimaal 6 uur.
- Tip: de arretjescake overleeft niet heel lang buiten de koelkast, dus haal steeds zo min mogelijk stukjes tegelijk uit de koelkast.