Totale tijd: 45 min Bereiding: 45 min Personen: 4 Kilocalorieën: 2104 kcal in totaal | 526 kcal per portie Kosten bij : €8,71 in totaal | €2,18 per portie Credits: gebaseerd op een recept van https://natashaskitchen.com/beef-stir-fry-recipe/ Geplaatst op: 28 april 2020 Laatst bijgewerkt: 26 augustus 2022
Ingrediënten
Beef stir fry
400 gram riblappen of sukadelappen
1 ui
1 cm gember
1 teentje knoflook
Voor de saus:
3 eetlepels barbecuesaus
3 eetlepels ahornsiroop
2 eetlepels sojasaus
250 gram champignons
3 paprika's
1 courgette
Zout, peper
300 gram (basmati)rijst
Optioneel: sesamzaadjes voor garnering
Materiaal
Wokpan
Kookpan
Bereiding
Beef stir fry
- Snijd het vlees in dunne (nog dunner dan de foto) strookjes (loodrecht op de richting van de spiervezels). Als je reepjes lang zijn, kun je ze
eventueel nog halveren. Snijd de paprika in reepjes en halveer deze. Snijd de champignons in plakjes. Snijd ook de ui, knoflook, gember en courgette in stukjes.
- Maak het sausje door de barbecuesaus, ahornsiroop en sojasaus te mengen.
- Verhit een beetje olie in een wokpan, op hoog vuur. Als de olie écht heet is, doe dan het vlees erbij en 'schroei' het als het ware dicht in
ongeveer 3 minuten.
- Voeg daarna de gember, knoflook, zout en peper toe en bak nog 2 minuten.
- Voeg daarna 5 eetlepels van de saus toe en bak nog 2 minuten zodat het vlees helemaal doorbakken is.
- Haal het vlees uit de pan en leg het apart op een bord. Als je het vlees in de pan laat zitten, wordt het heel taai.
- Doe in dezelfde pan de champignons en bak deze 5-10 minuten. Als ze gaar zijn, leg je ze op hetzelfde bord als het vlees.
- Kook ondertussen de rijst. Basmatirijst wordt het allerlekkerst als je deze eerst een paar keer wast voor je hem kookt.
Dan blijft 'ie later ook beter plakken en dat is handig als je met stokjes gaat eten. Je ziet op de foto's hoe het water eruit ziet na
de eerste keer wassen (troebel) en hoe het er uiteindelijk uit ziet (helder).
- Gebruik weer de wokpan en bak de uien, paprika en courgette.
- Als de groenten na ongeveer 10 minuten gaar zijn, doe je het vlees en de champignons weer in de pan, samen met de rest van de saus.
Bak nog even totdat alles weer heet is.