Totale tijd: 1 uur en 15 min Bereiding: 45 min Koelen: 30 min Personen: 4 Kilocalorieën: 717 kcal in totaal | 179 kcal per portie Kosten bij : €8,63 in totaal | €2,16 per portie Geplaatst op: 9 juni 2023 Laatst bijgewerkt: 9 juni 2023
Ingrediënten
Indiase curry
400 gram kipfilet
Marinade voor de kip
30 mL yoghurt (=2 eetlepels)
4 cm gember
2 teentjes knoflook
1 theelepel korianderpoeder (ketoembar)
Optioneel: 1 theelepel fenegriek
1 theelepel paprikapoeder
Zout, peper
Voor de saus
2 uien rood/wit
0,5 tl komijnpoeder
0,5 theelepel kurkuma
0,5 theelepel kardemom
1 theelepel paprikapoeder
1 theelepel garam masala
Zout
1 theelepel tomatenpuree
1 tomaat
150 ml water (0,5 glas)
100 gram tomatenpassata
Nog 1 tomaat
1 aubergine
1 courgette
1 kaneelstokje of 1 theelepel kaneel
Serveer met naanbrood of rijst
Materiaal
Beslagkom
Wokpan of hapjespan
Staafmixer of blender
Bereiding
Indiase curry
- Snijd de kipfilet in stukjes.
- Doe de kip samen met alle marinade-ingrediënten in een beslagkom. Meng goed en laat 30 minuten marineren.
- Als je de curry met naan serveert, begin je daar vast aan volgens dit recept
- Snijd ondertussen de aubergine en courgette. Je kunt ze in de oven bakken (30 minuten op 180°C) of in de pan bakken.
- Snijd de uien en bak ze in de pan.
- Snijd de helft van de tomaten in blokjes. Doe de kruiden (komijnzaad, kurkuma, kardemom, paprikapoeder, garam massala, zout) en tomaat in de pan.
- Voeg na 5 minuten de tomatenpasta en het water toe. Roer zodat de tomatenpasta zich goed verdeelt. Laat 5-10 minuten pruttelen.
- Voeg dan ook de tomatenpassata toe.
- Blend het geheel in een blender of met een staafmixer. Doe er eventueel nog een scheutje water bij.
- Bak ondertussen de kip in dezelfde (of een andere pan).
- Als je het gerecht met rijst serveert, kook dan nu de rijst.
- Snijd de andere helft van de tomaten. Als de kip gaar is, doe je de tomaten, aubergine en courgette bij de kip.
- Voeg na 5-10 minuten de saus toe. Voeg eventueel nog een beetje water toe, zodat alles bedekt wordt door de saus. Voeg een kaneelstokje (of kaneelpoeder) toe
en laat nog 10 minuten pruttelen. Vergeet niet voor het serveren het kaneelstokje eruit te halen.