Totale tijd: 30 min Bereiding: 30 min Personen: 4 Kilocalorieën: 1920 kcal in totaal | 480 kcal per portie Kosten bij : €6,81 in totaal | €1,70 per portie Geplaatst op: 2 april 2021 Laatst bijgewerkt: 16 augustus 2022
Ingrediënten
Pilav
300 gram rijst
2 uien
2 teentjes knoflook
300 gram kipfilet
3-4 paprika's
3,5 perzik (=7 halve perziken)
1 blikje tomatenpuree (70 gram per blikje)
3 eetlepels ketjap
200 mL bouillon
Zout, peper
Materiaal
Wokpan of koekenpan
Bereiding
Pilav
- Kook de rijst.
- Snijd de uien en knoflook en bak deze gedurende ongeveer 3 minuten in de pan.
- Snijd de kip in stukjes en bak deze mee in de pan.
- Snijd de paprika in blokjes. Als de kip gaar is, bak je ook de paprika mee in de pan (ongeveer 5 minuten).
- Snijd de perzik in blokjes. Doe de perzik en de tomatenpuree in de pan en roer even. Voeg daarna ook de ketjap en de bouillon toe.
- Laat 5-10 minuten pruttelen tot ook de rijst gaar is. Voeg naar smaak zout en peper toe.