Cake


Totale tijd: 1 uur
Bereiding: 20 min
Oven: 40 min
Personen: 15
Kilocalorieën: 3215 kcal in totaal | 214 kcal per portie
Kosten bij : €1,25 in totaal | €0,08 per portie
Geplaatst op: 21 januari 2022
Laatst bijgewerkt: 3 februari 2023

Ingrediënten

Cake
  • 200 gram boter
  • 200 gram suiker
  • 4 eieren
  • Optioneel: rasp en sap van 0,5 citroen
  • 200 gram bloem
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 8 gram bakpoeder
  • Snuf zout

Materiaal
  • Cakevorm (ik gebruikte een vorm van 30 cm lang)
  • Beslagkom
  • Optioneel: rasp

Bereiding

Cake
- Maak de boter zacht (au bain-marie of in de magnetron), hij mag niet helemaal smelten. Klop de boter samen met de suiker tot een luchtige massa.

- Voeg daarna de eieren toe (een voor een gaat het makkelijkst) en meng deze er doorheen.

- Voeg eventueel citroenrasp en citroensap toe.
- Optioneel: meng in een andere beslagkom de droge ingrediënten: bloem, vanillesuiker, bakpoeder, zout.
- Voeg de droge ingrediënten toe aan de beslagkom met natte ingrediënten en meng door elkaar.

- Doe het beslag in een ingevette en/of met bakpapier beklede cakevorm. Bak de cake gedurende 40 minuten op 170°C.

Resultaat