Totale tijd: 1 uur Bereiding: 20 min Oven: 40 min Personen: 15 Kilocalorieën: 3215 kcal in totaal | 214 kcal per portie Kosten bij : €1,25 in totaal | €0,08 per portie Geplaatst op: 21 januari 2022 Laatst bijgewerkt: 3 februari 2023
Ingrediënten
Cake
200 gram boter
200 gram suiker
4 eieren
Optioneel: rasp en sap van 0,5 citroen
200 gram bloem
1 zakje vanillesuiker
8 gram bakpoeder
Snuf zout
Materiaal
Cakevorm (ik gebruikte een vorm van 30 cm lang)
Beslagkom
Optioneel: rasp
Bereiding
Cake
- Maak de boter zacht (au bain-marie of in de magnetron), hij mag niet helemaal smelten.
Klop de boter samen met de suiker tot een luchtige massa.
- Voeg daarna de eieren toe (een voor een gaat het makkelijkst) en meng deze er doorheen.
- Voeg eventueel citroenrasp en citroensap toe.
- Optioneel: meng in een andere beslagkom de droge ingrediënten: bloem, vanillesuiker, bakpoeder, zout.
- Voeg de droge ingrediënten toe aan de beslagkom met natte ingrediënten en meng door elkaar.
- Doe het beslag in een ingevette en/of met bakpapier beklede cakevorm. Bak de cake gedurende 40 minuten op 170°C.