Totale tijd: 1 uur Bereiding: 20 min Oven: 40 min Personen: 15 Kilocalorieën: 3343 kcal in totaal | 223 kcal per portie Kosten bij : €1,64 in totaal | €0,11 per portie Geplaatst op: 18 maart 2022 Laatst bijgewerkt: 18 maart 2022
Ingrediënten
Cake
200 gram boter
200 gram suiker
4 eieren
180 gram bloem
50 gram cacaopoeder
1 zakje vanillesuiker
8 gram bakpoeder
Snuf zout
Optioneel: 100 gram pure chocolade
Materiaal
Cakevorm (ik gebruikte een vorm van 30 cm lang)
Beslagkom
Optioneel: rasp
Bereiding
Chocoladecake
- Maak de boter zacht (au bain-marie of in de magnetron), hij mag niet helemaal smelten.
Klop de boter samen met de suiker tot een luchtige massa.
- Voeg daarna de eieren toe (een voor een gaat het makkelijkst) en meng deze er doorheen.
- Optioneel: meng in een andere beslagkom de droge ingrediënten: bloem, cacaopoeder, vanillesuiker, bakpoeder, zout.
- Voeg de droge ingrediënten toe aan de beslagkom met natte ingrediënten en meng door elkaar.
- Als je chocolade erin wil, snijd je deze in stukjes en voeg je die ook toe aan het beslag.
- Doe het beslag in een ingevette en/of met bakpapier beklede cakevorm.