Chocolademousse


Totale tijd: 2 uur en 30 min
Bereiding: 30 min
Afkoelen: 2 uur
Personen: 4 (of 6 bescheiden porties)
Kilocalorieën: 2195 kcal in totaal | 549 kcal per portie
Kosten bij : €3,10 in totaal | €0,78 per portie
Geplaatst op: 21 februari 2020
Laatst bijgewerkt: 12 november 2022

Ingrediënten



1
10
Voor 4 porties
Chocolademousse: klassieke versie
  • 200 gram pure chocolade
  • 3 eieren
  • 50 gram witte basterdsuiker
  • 250 mL (verse) slagroom

Materiaal
  • Glaasjes om de mousse in te doen
  • Kookpan
  • Beslagkommen (3 stuks)
  • Mixer of garde

Bereiding

Chocolademousse klassieke versie
- Smelt de chocolade au bain-marie.

- Klop ondertussen het eiwit stijf, doe daarna ook de suiker erbij en klop nog een keer stijf.

- Splits de eieren in eiwit en eierdooier. Klop de eierdooiers los, doe ze bij de gesmolten chocolade en meng goed.

- Klop de slagroom stijf.

- Spatel het chocolademengsel voorzichtig door de slagroom. Als de chocolade goed is opgenomen, spatel je ook het eiwit er in delen voorzichtig doorheen. Zorg dat het luchtig blijft.

- Vul de glaasjes met chocolademousse. Voor een bescheiden portie gebruik je 80-100 gram per portie. Voor een grote portie gebruik je 150 gram per portie.

- Laat de chocolademousse minimaal 2 uur in de koelkast opstijven.

Resultaat


Chocolademousse zonder eiwit van de Allerhande
- Smelt de chocolade samen met de melk au bain-marie.

- Klop de slagroom met de suiker stijf.

- Als de chocolade gesmolten is, laat je deze minimaal 10 minuten afkoelen.

- Spatel de slagroom in delen voorzichtig door het chocolademengsel voorzichtig.

- Vul de glaasjes met chocolademousse en laat minimaal 3 uur in de koelkast opstijven.

Resultaat