Totale tijd: 2 uur en 30 min Bereiding: 30 min Afkoelen: 2 uur Personen: 4 (of 6 bescheiden porties) Kilocalorieën: 2195 kcal in totaal | 549 kcal per portie Kosten bij : €3,10 in totaal | €0,78 per portie Geplaatst op: 21 februari 2020 Laatst bijgewerkt: 12 november 2022
Ingrediënten
Chocolademousse: klassieke versie
200 gram pure chocolade
3 eieren
50 gram witte basterdsuiker
250 mL (verse) slagroom
Materiaal
Glaasjes om de mousse in te doen
Kookpan
Beslagkommen (3 stuks)
Mixer of garde
Bereiding
Chocolademousse klassieke versie
- Smelt de chocolade au bain-marie.
- Klop ondertussen het eiwit stijf, doe daarna ook de suiker erbij en klop nog een keer stijf.
- Splits de eieren in eiwit en eierdooier. Klop de eierdooiers los, doe ze bij de gesmolten chocolade en meng goed.
- Klop de slagroom stijf.
- Spatel het chocolademengsel voorzichtig door de slagroom. Als de chocolade goed is opgenomen, spatel je ook het eiwit er in delen
voorzichtig doorheen. Zorg dat het luchtig blijft.
- Vul de glaasjes met chocolademousse. Voor een bescheiden portie gebruik je 80-100 gram per portie. Voor een grote portie gebruik je 150 gram per portie.
- Laat de chocolademousse minimaal 2 uur in de koelkast opstijven.
Resultaat
Chocolademousse zonder eiwit van de Allerhande
- Smelt de chocolade samen met de melk au bain-marie.
- Klop de slagroom met de suiker stijf.
- Als de chocolade gesmolten is, laat je deze minimaal 10 minuten afkoelen.
- Spatel de slagroom in delen voorzichtig door het chocolademengsel voorzichtig.
- Vul de glaasjes met chocolademousse en laat minimaal 3 uur in de koelkast opstijven.