Custardcakejes


Totale tijd: 2 uur en 15 min - 2 uur en 45 min
Bereiding: 45 min
Oven: 20 min
Koelen: 1 uur en 30 min - 2 uur
Stuks: 12
Kilocalorieën: 2145 kcal in totaal | 179 kcal per stuk
Kosten bij : €1,46 in totaal | €0,12 per stuk
Geplaatst op: 7 augustus 2023
Laatst bijgewerkt: 7 augustus 2023

Ingrediënten

5
50
Voor 12 stuks
Banketbakkersroom
  • 125 mL melk
  • 0,25 vanillestokje
  • 25 gram suiker
  • 1 eierdooier
  • 10 gram bloem (voor een glutenvrije variant kun je dit vervangen door maizena)

Custardcakejes
  • 120 gram boter of (plantaardige) margarine
  • 120 gram suiker
  • 2 eieren
  • 120 gram bloem
  • 0,5 theelepel bakpoeder
  • 0,5 zakje vanillesuiker

Materiaal
  • Muffinvorm
  • Beslagkom
  • Garde
  • Steelpannetje
  • Vershoudfolie
  • 12 cupcakepapiertjes

Bereiding

Banketbakkersroom

1
Maak de banketbakkersroom volgens dit recept. Laat dan ongeveer 2 uur afkoelen.

Custardcakejes

2
Maak de boter zacht in de magnetron of au bain-marie en klop luchtig met de suiker en melk.
3
Voeg daarna de eieren, bloem, bakpoeder en vanillesuiker toe. Roer totdat alles gemengd is.
4
Zet de cupcakepapiertjes in de muffinvorm en vul deze met beslag. Dat gaat het makkelijkst met een eetlepel en een theelepel.
5
Voeg per cupcake 1-2 theelepels banketbakkersroom toe in het midden van het beslag. Je kunt hier ook een spuitzak en spuitmondje voor gebruiken.
6
Bak de custardcakejes gedurende 20-25 minuten op 180°C en laat ze daarna afkoelen.

Resultaat