Totale tijd: 2 uur en 15 min - 2 uur en 45 min Bereiding: 45 min Oven: 20 min Koelen: 1 uur en 30 min - 2 uur Stuks: 12 Kilocalorieën: 2145 kcal in totaal | 179 kcal per stuk Kosten bij : €1,46 in totaal | €0,12 per stuk Geplaatst op: 7 augustus 2023 Laatst bijgewerkt: 7 augustus 2023
Ingrediënten
Banketbakkersroom
125 mL melk
0,25 vanillestokje
25 gram suiker
1 eierdooier
10 gram bloem (voor een glutenvrije variant kun je dit vervangen door maizena)
Custardcakejes
120 gram boter of (plantaardige) margarine
120 gram suiker
2 eieren
120 gram bloem
0,5 theelepel bakpoeder
0,5 zakje vanillesuiker
Materiaal
Muffinvorm
Beslagkom
Garde
Steelpannetje
Vershoudfolie
12 cupcakepapiertjes
Bereiding
Banketbakkersroom
1
Maak de banketbakkersroom volgens dit recept. Laat dan ongeveer 2 uur afkoelen.
Custardcakejes
2
Maak de boter zacht in de magnetron of au bain-marie en klop luchtig met de suiker en melk.
3
Voeg daarna de eieren, bloem, bakpoeder en vanillesuiker toe. Roer totdat alles gemengd is.
4
Zet de cupcakepapiertjes in de muffinvorm en vul deze met beslag. Dat gaat het makkelijkst met een eetlepel en een theelepel.
5
Voeg per cupcake 1-2 theelepels banketbakkersroom toe in het midden van het beslag. Je kunt hier ook een spuitzak en spuitmondje voor gebruiken.
6
Bak de custardcakejes gedurende 20-25 minuten op 180°C en laat ze daarna afkoelen.