Totale tijd: 40 min Bereiding: 20 min Oven: 20 min Stuks: 24 driehoekjes (of 16 rolletjes) Kilocalorieën: 868 kcal in totaal | 36 kcal per stuk Kosten bij : €3,60 in totaal | €0,15 per stuk Geplaatst op: 14 april 2020 Laatst bijgewerkt: 26 juli 2020
Ingrediënten
Filodeeghapjes met spinazie en geitenkaas
300 gram bladspinazie
100 gram geitenkaas
8 velletjes filodeeg van 20x20 cm
Zout, peper
Materiaal
Koekenpan
Bereiding
Filodeeghapjes met spinazie en geitenkaas
- Doe een beetje olie in de pan en doe daarna een flinke hand spinazie erbij. Bak het zodat de spinazie slinkt. Als de spinazie geslonken is,
kun je er meer spinazie bij doen.
- Haal de spinazie eruit en snijd hem in kleinere stukjes. Dit kun je eventueel van tevoren doen, maar ik vind gebakken spinazie
een stuk makkelijker snijden.
- Snijd de geitenkaas zo nodig in wat kleinere stukjes.
- Doe de spinazie en de geitenkaas nog even in de pan. Voeg zout en peper toe naar smaak. Roer goed door elkaar.
- Voor driehoekjes gebruik je een lapje filodeeg van 20 bij 6 cm (een lapje van 20x20 in drie lapjes geknipt). Doe een klein beetje
spinazievulling op het lapje filodeeg en vouw het tot een driehoekje. Plak het laatste stukje deeg vast
met een beetje water. Dat doe je door je vinger in water te dopen en met je vinger dat stukje deeg nat te maken.
- Voor de rolletjes gebruik je een lapje filodeeg van 20 bij 10 cm (een lapje van 20x20 in tweeën geknipt). Doe een klein beetje
spinazievulling op het lapje filodeeg en zorg dat je aan beide kanten een randje overhoudt. Vouw de randjes naar binnen en rol het
lapje filodeeg op. Zorg dat de zijkanten naar binnen gevouwen blijven, dat voorkomt dat er vulling uit lekt tijdens het bakken.
Ook hier plakje het laatste stukje dicht met een beetje water.
- Bak de hapjes gedurende 20 minuten op 200°C op een met bakpapier beklede bakplaat.
- Tip: zijn de hapjes een beetje zacht geworden, maar wil je ze wel knapperig serveren? Doe ze dan nog gedurende 5 minuten op
180°C in de oven.