Totale tijd: 1 uur Bereiding: 30 min Oven: 30 min Stuks: 12 Kilocalorieën: 2709 kcal in totaal | 226 kcal per stuk Kosten bij : €4,93 in totaal | €0,41 per stuk Geplaatst op: 24 september 2021 Laatst bijgewerkt: 24 september 2021
Ingrediënten
Mini quiche met spinazie en feta
400 gram bladspinazie
0,5 ui (of 1 kleine)
2 teentjes knoflook
100 gram feta
2 eieren
125 mL slagroom
Zout, peper
Optioneel: 2 eetlepels pijnboompitten
12 plakjes bladerdeeg
Materiaal
Muffinvorm
Koekenpan
Beslagkom
Bereiding
Mini quiche met spinazie en feta
- Doe een beetje olie in de pan en doe daarna een flinke hand spinazie erbij. Bak het zodat de spinazie slinkt. Als de spinazie geslonken is,
kun je er meer spinazie bij doen.
- Snijd ondertussen de ui en knoflook in stukjes.
- Bak de ui en knoflook in een apart pannetje of bak hem met de spinazie mee.
- Haal de spinazie eruit en snijd hem in kleinere stukjes. Dit kun je eventueel van tevoren doen, maar ik vind gebakken spinazie
een stuk makkelijker snijden. Haal de plakjes bladerdeeg alvast uit de vriezer.
- Snijd de feta in kleine blokjes.
- Doe alle ingrediënten in een beslagkom en meng het door elkaar.
- Vet de muffinvorm in en bestuif eventueel nog met een dun laagje bloem. Doe dan de plakjes bladerdeeg in de muffinvorm.
- Verdeel de spinazievulling over de bakjes bladerdeeg. Bak gedurende 30 minuten op 180°C.