Mini quiche met spinazie en feta


Totale tijd: 1 uur
Bereiding: 30 min
Oven: 30 min
Stuks: 12
Kilocalorieën: 2709 kcal in totaal | 226 kcal per stuk
Kosten bij : €4,93 in totaal | €0,41 per stuk
Geplaatst op: 24 september 2021
Laatst bijgewerkt: 24 september 2021

Ingrediënten

5
50
Voor 12 stuks
Mini quiche met spinazie en feta
  • 400 gram bladspinazie
  • 0,5 ui (of 1 kleine)
  • 2 teentjes knoflook
  • 100 gram feta
  • 2 eieren
  • 125 mL slagroom
  • Zout, peper
  • Optioneel: 2 eetlepels pijnboompitten
  • 12 plakjes bladerdeeg

Materiaal
  • Muffinvorm
  • Koekenpan
  • Beslagkom

Bereiding

Mini quiche met spinazie en feta
- Doe een beetje olie in de pan en doe daarna een flinke hand spinazie erbij. Bak het zodat de spinazie slinkt. Als de spinazie geslonken is, kun je er meer spinazie bij doen.

- Snijd ondertussen de ui en knoflook in stukjes.

- Bak de ui en knoflook in een apart pannetje of bak hem met de spinazie mee.

- Haal de spinazie eruit en snijd hem in kleinere stukjes. Dit kun je eventueel van tevoren doen, maar ik vind gebakken spinazie een stuk makkelijker snijden. Haal de plakjes bladerdeeg alvast uit de vriezer.

- Snijd de feta in kleine blokjes.

- Doe alle ingrediënten in een beslagkom en meng het door elkaar.

- Vet de muffinvorm in en bestuif eventueel nog met een dun laagje bloem. Doe dan de plakjes bladerdeeg in de muffinvorm.

- Verdeel de spinazievulling over de bakjes bladerdeeg. Bak gedurende 30 minuten op 180°C.

Resultaat