Totale tijd: 40 - 45 min Bereiding: 20 min Oven: 20 - 25 min Personen: 2 Kilocalorieën: 945 kcal in totaal | 473 kcal per portie Kosten bij : €3,19 in totaal | €1,60 per portie Geplaatst op: 19 februari 2021 Laatst bijgewerkt: 6 juni 2023
Ingrediënten
Gevulde paprika
120 gram rijst
150 gram gehakt
2 paprika's
1 theelepel paprikapoeder
1 theelepel komijnpoeder
Optioneel: snufje chilipoeder
Zout, peper
50 gram geraspte kaas of 8 plakjes kaas
Materiaal
Koekenpan
Bereiding
Gevulde paprika
- Kook de rijst.
- Bak het gehakt samen met de kruiden in de pan.
- Snijd ondertussen de paprika's doormidden en hol ze uit.
- Als het gehakt bruin is, doe je de mais erbij.
- Als de rijst gekookt is, doe je deze bij het gehakt in de pan. Bak nog 2 minuutjes.
- Leg de paprika's op een met bakpapier beklede bakplaat en vul ze met het gehaktmengsel. Doe er nog wat (geraspte) kaas overheen.
- Bak de paprika's gedurende 20-25 minuten op 180°C in de oven.