Ossenhaaspuntjes met pepersaus


Totale tijd: 20 min
Bereiding: 20 min
Personen: 2
Kilocalorieën: 250 kcal in totaal | 125 kcal per portie
Kosten bij : €0,17 in totaal | €0,09 per portie
Geplaatst op: 15 juni 2020
Laatst bijgewerkt: 20 mei 2021

Ingrediënten

1
10
Voor 2 porties
Ossenhaaspuntjes met pepersaus
  • 200 gram ossenhaas of biefstuk, eventueel voorgesneden
  • 30 gram boter of (plantaardige margarine)
  • Voor de pepersaus
    • 0,5 ui
    • 25 gram boter of (plantaardige) margarine
    • 15 gram bloem
    • 0,25 bouillonblokje (rund)
    • 125 mL water
    • 1 theelepel zwarte peperkorrels
    • Optioneel: 50 mL slagroom of crème fraîche
    • Zout, peper
  • Optioneel: 0,5 ui

Materiaal
  • Koekenpan
  • Kookpan of steelpannetje
  • Garde

Bereiding

Ossenhaaspuntjes met pepersaus
- Maak de pepersaus volgens dit recept.
- Snijd het vlees in hapklare stukjes als je het vlees ongesneden gekocht hebt. Snijd eventueel de ui in stukjes.

- Smelt een klontje boter in een koekenpan en zorg dat de pan goed heet is voor je het vlees erin doet.

- Doe het vlees in de pan en schroei eerst aan alle kanten het vlees dicht. Dat betekent dat je het vlees op een andere kant draait als de buitenkant bruin is. Wees niet bang om nog wat extra boter toe te voegen.

- Na het dichtschroeien bak je het vlees nog even door, afhankelijk van hoe 'rare' het vlees wil hebben. Houd de volgende baktijden aan: - Serveer de ossenhaaspuntjes met de pepersaus. Ook lekker met gekookte of gebakken aardappelen en groenten.

Resultaat