Hasselback aardappelen


Totale tijd: 1 uur en 45 min
Bereiding: 30 min
Oven: 1 uur en 15 min
Personen: 2
Kilocalorieën: 1139 kcal in totaal | 570 kcal per portie
Kosten bij : €1,49 in totaal | €0,75 per portie
Geplaatst op: 1 oktober 2019
Laatst bijgewerkt: 26 augustus 2022

Ingrediënten

1
10
Voor 2 porties
Hasselback aardappelen
  • 4 grote aardappelen
  • 150 mL crème fraîche
  • Zout, peper
  • Optioneel: tijm en rozemarijn
  • Optioneel: laurierblaadjes
  • Optioneel: ontbijtspek

Materiaal
  • Ovenschaal

Bereiding

Hasselback aardappelen
- Was de aardappelen goed. Je hoeft ze niet te schillen.

- Snijd de aardappelen in dunne plakjes, zonder de bodem door te snijden. Wat het makkelijker maakt, is door de aardappel op een opscheplepel te leggen, de zijkanten van de opscheplepel houden je mes dan tegen zodat je de aardappel niet helemaal doorsnijdt.

- Roer de crème fraîche en meng er peper en zout doorheen.

- Smeer (met een mes) een laagje crème fraîche tussen elk plakje van de aardappel. Eventueel kun je ook 2-3 laurierblaadjes of plakjes spek in de aardappel steken. Rozemarijn en tijm zijn ook lekker om eroverheen te strooien. Leg de aardappelen in een ingevette ovenschaal.

- Bak gedurende 60-75 minuten op 180°C in de oven. Hoe groter je aardappelen zijn, hoe langer ze nodig hebben in de oven. De aardappelen van de plaatjes hebben 70 minuten in de oven gezeten.

- Tip: hasselback aardappelen zijn lekker om te eten bij stoofvlees.

Resultaat