Totale tijd: 30 min Bereiding: 15 min Oven: 15 min Stuks: 12 Kilocalorieën: 1728 kcal in totaal | 144 kcal per stuk Kosten bij : €0,49 in totaal | €0,04 per stuk Geplaatst op: 8 april 2020 Laatst bijgewerkt: 23 februari 2022
Ingrediënten
Havermoutkoekjes
70 gram boter of (plantaardige) margarine
80 gram suiker
160 gram bloem
70 gram havermoutvlokken (fijn of grof)
1 zakje vanillesuiker of 1 theelepel vanille-extract
1 theelepel bakpoeder
1 ei
Snufje zout
Materiaal
Beslagkom
Garde
Bereiding
Havermoutkoekjes
- Klop de boter luchtig samen met de suiker. de boter moet op kamertemperatuur zijn of je kunt hem even zacht maken in de magnetron.
- Doe de bloem, havermoutvlokken, vanillesuiker, bakpoeder en zout in de beslagkom en kneed door elkaar.
- Voeg daarna ook het ei toe en kneed tot een bal deeg.
- Verdeel het deeg in balletjes en druk deze plat op een met bakpapier beklede bakplaat.
- Bak de koekjes gedurende 15 minuten op 180°C. Ze zijn goed als de koekjes aan de randen een beetje bruin beginnen te kleuren.
De onderkant moet ook bruin zijn.