Havermoutkoekjes basisrecept


Totale tijd: 30 min
Bereiding: 15 min
Oven: 15 min
Stuks: 12
Kilocalorieën: 1728 kcal in totaal | 144 kcal per stuk
Kosten bij : €0,49 in totaal | €0,04 per stuk
Geplaatst op: 8 april 2020
Laatst bijgewerkt: 23 februari 2022

Ingrediënten

5
50
Voor 12 stuks
Havermoutkoekjes
  • 70 gram boter of (plantaardige) margarine
  • 80 gram suiker
  • 160 gram bloem
  • 70 gram havermoutvlokken (fijn of grof)
  • 1 zakje vanillesuiker of 1 theelepel vanille-extract
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 ei
  • Snufje zout

Materiaal
  • Beslagkom
  • Garde

Bereiding

Havermoutkoekjes
- Klop de boter luchtig samen met de suiker. de boter moet op kamertemperatuur zijn of je kunt hem even zacht maken in de magnetron.

- Doe de bloem, havermoutvlokken, vanillesuiker, bakpoeder en zout in de beslagkom en kneed door elkaar.

- Voeg daarna ook het ei toe en kneed tot een bal deeg.

- Verdeel het deeg in balletjes en druk deze plat op een met bakpapier beklede bakplaat.

- Bak de koekjes gedurende 15 minuten op 180°C. Ze zijn goed als de koekjes aan de randen een beetje bruin beginnen te kleuren. De onderkant moet ook bruin zijn.

Resultaat