Totale tijd: 40 min Bereiding: 30 min Oven: 20 min Afkoelen: 20 min Stuks: 18 Kilocalorieën: 2197 kcal in totaal | 122 kcal per stuk Kosten bij : €2,06 in totaal | €0,11 per stuk Geplaatst op: 29 april 2022 Laatst bijgewerkt: 29 april 2022
Ingrediënten
Kokos-karamelkoekjes
2 eiwitten
160 gram kokos
100 gram suiker
60 gram bloem (voor een glutenvrije variant kun je dit weglaten, je koekjes worden er iets minder stevig van)
Voor de karamelsaus*
50 gram suiker
Water
50 mL slagroom
25 gram boter of (plantaardige) margarine
*Bij het maken van de karamelsaus moet je de ingrediënten vermeerderen tot je minimaal 100 gram suiker hebt. Met minder suiker heb je kans
dat de suiker kristalliseert in plaats van karamelliseert bij het maken van de karamelsaus
Vulling
Beslagkom
Mixer of garde
Steelpannetje
Bereiding
Kokos-karamelkoekjes
- Maak de karamelsaus volgens dit recept. Laat even afkoelen voor je de koekjes gaat maken.
- Klop de eiwitten stevig met een mixer tot je pieken krijgt. Voeg daarna de suiker toe en mix nog even door je stevige pieken krijgt.
- Spatel voorzichtig de kokos en bloem door de eiwitten.
- Verdeel het beslag in hoopjes over de bakplaat. Maak ze een beetje als een bolletje en druk dan in het midden een kuiltje. Houd ongeveer een
eetlepel beslag over.
- Doe de karamelsaus in de kuiltjes van de koekjes. De saus moet niet boven het kuiltje uit komen. Vorm de koekjes zo dat de bovenkant van de karamelsaus
weer bedekt wordt. Gebruik zo nodig de overgebleven eetlepel beslag om nog wat af te dekken.
Het is niet erg als je een klein beetje een swirl van karamelsaus nog bovenop ziet.
- Bak de koekjes in de oven gedurende 20-25 minuten tot ze mooi goudbruin zijn. Laat ze afkoelen, dan smaken ze het beste.