Kokos-karamelkoekjes


Totale tijd: 40 min
Bereiding: 30 min
Oven: 20 min
Afkoelen: 20 min
Stuks: 18
Kilocalorieën: 2197 kcal in totaal | 122 kcal per stuk
Kosten bij : €2,06 in totaal | €0,11 per stuk
Geplaatst op: 29 april 2022
Laatst bijgewerkt: 29 april 2022

Ingrediënten

5
50
Voor 18 stuks
Kokos-karamelkoekjes
  • 2 eiwitten
  • 160 gram kokos
  • 100 gram suiker
  • 60 gram bloem (voor een glutenvrije variant kun je dit weglaten, je koekjes worden er iets minder stevig van)
  • Voor de karamelsaus*
    • 50 gram suiker
    • Water
    • 50 mL slagroom
    • 25 gram boter of (plantaardige) margarine
*Bij het maken van de karamelsaus moet je de ingrediënten vermeerderen tot je minimaal 100 gram suiker hebt. Met minder suiker heb je kans dat de suiker kristalliseert in plaats van karamelliseert bij het maken van de karamelsaus

Vulling
  • Beslagkom
  • Mixer of garde
  • Steelpannetje

Bereiding

Kokos-karamelkoekjes
- Maak de karamelsaus volgens dit recept. Laat even afkoelen voor je de koekjes gaat maken.
- Klop de eiwitten stevig met een mixer tot je pieken krijgt. Voeg daarna de suiker toe en mix nog even door je stevige pieken krijgt.

- Spatel voorzichtig de kokos en bloem door de eiwitten.

- Verdeel het beslag in hoopjes over de bakplaat. Maak ze een beetje als een bolletje en druk dan in het midden een kuiltje. Houd ongeveer een eetlepel beslag over.

- Doe de karamelsaus in de kuiltjes van de koekjes. De saus moet niet boven het kuiltje uit komen. Vorm de koekjes zo dat de bovenkant van de karamelsaus weer bedekt wordt. Gebruik zo nodig de overgebleven eetlepel beslag om nog wat af te dekken. Het is niet erg als je een klein beetje een swirl van karamelsaus nog bovenop ziet.

- Bak de koekjes in de oven gedurende 20-25 minuten tot ze mooi goudbruin zijn. Laat ze afkoelen, dan smaken ze het beste.

Resultaat