Totale tijd: 45 min Bereiding: 30 min Oven: 15 min Stuks: 10 Kilocalorieën: 1304 kcal in totaal | 130 kcal per stuk Kosten bij : €2,61 in totaal | €0,26 per stuk Geplaatst op: 31 maart 2020 Laatst bijgewerkt: 29 april 2020
Ingrediënten
Gember-limoen havermoutkoekjes
60 gram boter of (plantaardige) margarine
50 gram suiker
110 gram bloem
65 gram havermoutvlokken (fijn of grof)
1 theelepel bakpoeder
Snufje zout
Rasp van 1 limoen
Sap van 0,5 limoenen
20 gram verse gember (geschild komt dat neer op 15 gram)
Materiaal
Beslagkom
Garde
Rasp
Bereiding
Gember-limoen havermoutkoekjes
- Klop de boter luchtig samen met de suiker. de boter moet op kamertemperatuur zijn of je kunt hem even zacht maken in de magnetron.
- Doe de bloem, havermoutvlokken, bakpoeder en zout in de beslagkom, maar mix of kneed nog niet!
- Ontdoe de gember van zijn schil en rasp de gember boven je beslagkom. Als je vezeltjes overhoudt van je gemeber, kun je die beter niet gebruiken,
die zijn niet aangenaam om te eten in een koekje. Rasp ook de limoenschil boven je beslagkom en knijp een halve limoen uit in de beslagkom.
- Kneed het deeg tot een bal.
- Verdeel het deeg in tien balletjes en druk deze plat op een met bakpapier beklede bakplaat.
- Bak de koekjes gedurende 15 minuten op 180°C. Ze zijn goed als de koekjes aan de randen een beetje bruin beginnen te kleuren.
De onderkant moet ook bruin zijn.
- Tip: wacht eten met eten tot de koekjes zijn afgekoeld. Als ze afkoelen, ontwikkelt de smaak nog door en proef je pas écht goed hoe lekker ze zijn.