Totale tijd: 30 min Bereiding: 15 min Oven: 15 min Stuks: 20 Kilocalorieën: 2751 kcal in totaal | 138 kcal per stuk Kosten bij : €1,50 in totaal | €0,08 per stuk Geplaatst op: 31 maart 2020 Laatst bijgewerkt: 29 april 2020
Ingrediënten
Kokos-havermoutkoekjes
100 gram boter of (plantaardige) margarine
100 gram suiker
180 gram bloem
80 gram havermoutvlokken (fijn of grof)
100 gram geraspte kokos
1 ei
Snufje zout
Materiaal
Beslagkom
Garde
Bereiding
Kokos-havermoutkoekjes
- Klop de boter luchtig samen met de suiker. De boter moet op kamertemperatuur zijn of je kunt hem even zacht maken in de magnetron.
- Doe de bloem, havermoutvlokken, kokos en zout in de beslagkom en kneed door elkaar.
- Voeg daarna ook het ei toe en kneed tot een bal deeg.
- Verdeel het deeg in balletjes en druk deze plat op een met bakpapier beklede bakplaat.
- Bak de koekjes gedurende 15 minuten op 180°C. Ze zijn goed als de koekjes aan de randen een beetje bruin beginnen te kleuren.
De onderkant moet ook bruin zijn.
- Tip: wacht eten met eten tot de koekjes zijn afgekoeld. Als ze afkoelen, ontwikkelt de smaak nog door en proef je pas écht goed hoe lekker ze zijn.