Kokos-havermoutkoekjes


Totale tijd: 30 min
Bereiding: 15 min
Oven: 15 min
Stuks: 20
Kilocalorieën: 2751 kcal in totaal | 138 kcal per stuk
Kosten bij : €1,50 in totaal | €0,08 per stuk
Geplaatst op: 31 maart 2020
Laatst bijgewerkt: 29 april 2020

Ingrediënten

5
50
Voor 20 stuks
Kokos-havermoutkoekjes
  • 100 gram boter of (plantaardige) margarine
  • 100 gram suiker
  • 180 gram bloem
  • 80 gram havermoutvlokken (fijn of grof)
  • 100 gram geraspte kokos
  • 1 ei
  • Snufje zout

Materiaal
  • Beslagkom
  • Garde

Bereiding

Kokos-havermoutkoekjes
- Klop de boter luchtig samen met de suiker. De boter moet op kamertemperatuur zijn of je kunt hem even zacht maken in de magnetron.

- Doe de bloem, havermoutvlokken, kokos en zout in de beslagkom en kneed door elkaar.

- Voeg daarna ook het ei toe en kneed tot een bal deeg.

- Verdeel het deeg in balletjes en druk deze plat op een met bakpapier beklede bakplaat.

- Bak de koekjes gedurende 15 minuten op 180°C. Ze zijn goed als de koekjes aan de randen een beetje bruin beginnen te kleuren. De onderkant moet ook bruin zijn.

- Tip: wacht eten met eten tot de koekjes zijn afgekoeld. Als ze afkoelen, ontwikkelt de smaak nog door en proef je pas écht goed hoe lekker ze zijn.

Resultaat