Totale tijd: 30 min Bereiding: 5 min Oven: 25 min Personen: 2 Kilocalorieën: 391 kcal in totaal | 196 kcal per portie Kosten bij : €1,12 in totaal | €0,56 per portie Geplaatst op: 10 maart 2020 Laatst bijgewerkt: 16 januari 2022
Ingrediënten
Knapperige kikkererwten
250 gram kikkererwten (=1 blikje)
1 eetlepel olijfolie
2 theelepels paprikapoeder
1 theelepel kerriepoeder
1 theelepel peper
Zout
Materiaal
Bakplaat
Bereiding
Knapperige kikkererwten
- Open het blikje kikkererwten en laat deze uitlekken. Dep eventueel droog. Doe ze in een bakje.
- Doe de olijfolie en de kruiden bij de kikkererwten en meng deze er goed doorheen.
- Spreid de kikkererwten uit over een met bakpapier beklede bakplaat.
- Bak gedurende 25 minuten op 180°C. Schep halverwege even om. Als ze na 25 minuten niet knapperig zijn,
bak dan eventueel wat langer. Na het bakken kun je eventueel meer zout toevoegen naar smaak.
- Tip: bewaar de kikkererwten luchtdicht. Als ze toch weer wat zacht worden, kun je ze weer even 10 minuten in de oven doen om knapperig te maken.