Knapperige kikkererwten


Totale tijd: 30 min
Bereiding: 5 min
Oven: 25 min
Personen: 2
Kilocalorieën: 391 kcal in totaal | 196 kcal per portie
Kosten bij : €1,12 in totaal | €0,56 per portie
Geplaatst op: 10 maart 2020
Laatst bijgewerkt: 16 januari 2022

Ingrediënten

1
10
Voor 2 porties
Knapperige kikkererwten
  • 250 gram kikkererwten (=1 blikje)
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 1 theelepel peper
  • Zout

Materiaal
  • Bakplaat

Bereiding

Knapperige kikkererwten
- Open het blikje kikkererwten en laat deze uitlekken. Dep eventueel droog. Doe ze in een bakje.

- Doe de olijfolie en de kruiden bij de kikkererwten en meng deze er goed doorheen.

- Spreid de kikkererwten uit over een met bakpapier beklede bakplaat.

- Bak gedurende 25 minuten op 180°C. Schep halverwege even om. Als ze na 25 minuten niet knapperig zijn, bak dan eventueel wat langer. Na het bakken kun je eventueel meer zout toevoegen naar smaak.

- Tip: bewaar de kikkererwten luchtdicht. Als ze toch weer wat zacht worden, kun je ze weer even 10 minuten in de oven doen om knapperig te maken.

Resultaat