Totale tijd: 1 uur Bereiding: 30 min Oven: 30 min Personen: 6 Kilocalorieën: 4586 kcal in totaal | 764 kcal per portie Kosten bij : €9,85 in totaal | €1,64 per portie Geplaatst op: 10 oktober 2019 Laatst bijgewerkt: 23 oktober 2024
Ingrediënten
Lasagne
400 gram rundergehakt
800 gram voorgesneden italiaanse groenten
800 gram tomatenpassata
9 lasagnebladen
100 gram geraspte kaas
Zout, peper
Italiaanse kruiden (een standaard potje of anders zelf basilicum, oregano en tijm mixen)
40 gram bloem (vervangbaar door zelfrijzend bakmeel)
500 mL water of melk
Zout, peper
Materiaal
Ovenschaal
Wokpan
Steelpannetje
Garde
Bereiding
Lasagne boordevol groenten
- Bak het gehakt. Begin ondertussen aan de bechamelsaus.
- Als het gehakt bruin is, doe dan ook de groenten erbij.
Soms komt er vel vocht vrij bij het bakken van de groenten, giet het dan af voordat je de passata toevoegt.
- Voeg peper, zout en italiaanse kruiden toe naar smaak.
- Voeg de passata toe.
- Stel de ovenschaal samen (van beneden naar boven): 1) laag saus, 2) drie lasagnebladen, 3) laag bechamelsaus, 4) laag saus,
5) drie lasagnebladen, 6) laag bechamelsaus, 7) laag saus, 8) drie lasagnebladen, 9) laag bechamelsaus + laag saus (zo nodig beetje mengen), 10) laag kaas.
- Bak de lasagne gedurende 30 minuten op 180°C zodat de lasagnebladen gaar worden en de kaas goed smelt.
- Tip: als je saus overhoudt, kun je deze goed gebruiken als pastasaus.