Lasagne


Totale tijd: 1 uur
Bereiding: 30 min
Oven: 30 min
Personen: 6
Kilocalorieën: 4586 kcal in totaal | 764 kcal per portie
Kosten bij : €9,85 in totaal | €1,64 per portie
Geplaatst op: 10 oktober 2019
Laatst bijgewerkt: 23 oktober 2024

Ingrediënten

1
10
Voor 6 porties
Lasagne
  • 400 gram rundergehakt
  • 800 gram voorgesneden italiaanse groenten
  • 800 gram tomatenpassata
  • 9 lasagnebladen
  • 100 gram geraspte kaas
  • Zout, peper
  • Italiaanse kruiden (een standaard potje of anders zelf basilicum, oregano en tijm mixen)

Bechamelsaus
  • 30 gram boter of (plantaardige) margarine
  • 40 gram bloem (vervangbaar door zelfrijzend bakmeel)
  • 500 mL water of melk
  • Zout, peper

Materiaal
  • Ovenschaal
  • Wokpan
  • Steelpannetje
  • Garde

Bereiding

Lasagne boordevol groenten
- Bak het gehakt. Begin ondertussen aan de bechamelsaus.

- Als het gehakt bruin is, doe dan ook de groenten erbij. Soms komt er vel vocht vrij bij het bakken van de groenten, giet het dan af voordat je de passata toevoegt.

- Voeg peper, zout en italiaanse kruiden toe naar smaak.
- Voeg de passata toe.

- Stel de ovenschaal samen (van beneden naar boven): 1) laag saus, 2) drie lasagnebladen, 3) laag bechamelsaus, 4) laag saus, 5) drie lasagnebladen, 6) laag bechamelsaus, 7) laag saus, 8) drie lasagnebladen, 9) laag bechamelsaus + laag saus (zo nodig beetje mengen), 10) laag kaas.

- Bak de lasagne gedurende 30 minuten op 180°C zodat de lasagnebladen gaar worden en de kaas goed smelt.
- Tip: als je saus overhoudt, kun je deze goed gebruiken als pastasaus.

Resultaat