Totale tijd: 1 uur en 30 min Bereiding: 1 uur Oven: 30 min Personen: 4 Kilocalorieën: 2880 kcal in totaal | 720 kcal per portie Kosten bij : €5,70 in totaal | €1,43 per portie Geplaatst op: 13 oktober 2019 Laatst bijgewerkt: 16 januari 2022
40 gram bloem (vervangbaar door zelfrijzend bakmeel)
500 mL water of melk
Zout, peper
Materiaal
Ovenschaal
Kookpan
Wokpan of koekenpan
Steelpannetje
Garde
Bereiding
Pompoenlasagne
- Snijd de pompoen doormidden en lepel het vruchtvlees eruit. Snijd de schil nu ook van de pompoen af en snijd daarna de pompoen in stukjes.
- Kook de pompoen in +/- 25 minuten gaar. Begin ondertussen aan de bechamelsaus.
- Snijd de prei in plakjes, snijd de ui en knoflook in stukjes en bak alles 5-10 minuten in een koekenpan.
Voeg de kaneel en paprikapoeder toe en meng deze goed.
- Snijd ondertussen de cherrytomaatjes in tweeën of in kwarten.
- Doe de cherrytomaatjes en tomatenpuree in de pan en bak nog 5 minuten mee.
- Doe daarna de tomatenpassata en (gare) pompoen erbij. Prak de pompoen een beetje.
- Voeg peper, zout en tijm of italiaanse kruiden toe naar smaak.
- Snijd de mozzarella in plakjes en halveer de plakjes.
- Stel de ovenschaal samen (van beneden naar boven): 1 laag saus, 2 lasagnebladen, 3 laag bechamelsaus, 4 paar plakjes mozzarella, 5 laag saus,
6 lasagnebladen, 7 laag bechamelsaus, 8 laag saus, meng deze een beetje met de bechamelsaus, 9 paar plakjes mozzarella.
- Bak de pompoenlasagne gedurende 30 minuten op 180°C zodat de lasagnebladen gaar worden en de mozzarella goed smelt.