Totale tijd: 15 min Bereiding: 15 min Personen: 4 Kilocalorieën: 352 kcal in totaal | 88 kcal per portie Kosten bij : €0,07 in totaal | €0,02 per portie Geplaatst op: 10 oktober 2019 Laatst bijgewerkt: 21 april 2020
Ingrediënten
Bechamelsaus
30 gram boter of (plantaardige) margarine
40 gram bloem (vervangbaar door zelfrijzend bakmeel)
500 mL water of melk
Zout, peper
Materiaal
Kookpan of steelpannetje
Garde
Bereiding
Bechamelsaus
- Smelt de boter in het pannetje. Als de boter helemaal gesmolten is, doe je ook de bloem erbij.
- Maak een soort deegbal/papje door de boter en de bloem door elkaar te roeren met een spatel of met de garde.
- Voeg nu een derde van de melk of het water toe en roer goed met een garde (als je geen garde gebruikt, blijven er klontjes in zitten).
Roer goed zodat je het resultaat krijgt zoals op onderstaande foto en video.
- Doe hierna ook het volgende derde deel melk/water erbij.
Blijf regelmatig roeren tot de saus opnieuw weer wat dikker is. Voeg dan het laatste deel melk/water erbij. Als je het laatste deel hebt toegevoegd
is het nog wat vloeibaar (zie video), maar als je het nog even laten koken, wordt het de goede dikte.
- Als de saus een goede dikte heeft, voeg je ook zout en peper toe naar smaak. Een goede saus heeft ongeveer de dikte van vla, zie ook het filmpje.