Totale tijd: 1 uur Bereiding: 30 min Oven: 30 min Personen: 4 Kilocalorieën: 2760 kcal in totaal | 690 kcal per portie Kosten bij : €4,17 in totaal | €1,04 per portie Geplaatst op: 11 november 2022 Laatst bijgewerkt: 11 november 2022
Ingrediënten
Lasagne met koolrabi
0,5 koolrabi (ongeveer 500 gram per stuk)
1 prei
1 paprika
6 lasagnebladen
400 gram tomatenblokjes (als je verse tomaten gebruikt, voeg dan ook 1 blikje tomatenpuree toe)
100 gram geraspte kaas
Zout, peper
Italiaanse kruiden (een standaard potje of anders zelf basilicum, oregano en tijm mixen)
40 gram bloem (vervangbaar door zelfrijzend bakmeel)
500 mL water of melk
0,5 koolrabi (ongeveer 500 gram per stuk)
Zout, peper
Materiaal
Ovenschaal
Wokpan
Steelpannetje
Garde
Optioneel: staafmixer
Bereiding
Lasagne met koolrabi
- Schil de koolrabi en snijd deze in blokjes van ongeveer 8x8 mm. Kook deze gedurende 15 minuten tot ze gaar zijn.
- Snijd ondertussen de paprika en de prei.
- Bak de prei en de paprika gedurende 5-10 minuten.
- Begin ondertussen aan de bechamelsaus.
- Voeg de tomatenblokjes en de helft van de gekookte koolrabi toe aan de prei en paprika.
Laat nog 10 minuten pruttelen.
- Als de bechamelsaus klaar is, voeg je hier de andere helft van de koolrabi toe. Kook deze nog 5-10 minuten in de bechamelsaus.
Houd je van een meer gladde saus? Gebruik dan nog een staafmixer voor de bechamelsaus.
- Stel de ovenschaal samen (van beneden naar boven): 1) laag saus, 2) drie lasagnebladen, 3) laag bechamelsaus, 4) laag saus,
5) drie lasagnebladen, 6) laag bechamelsaus, 7) laag kaas.
- Bak de lasagne gedurende 30 minuten op 180°C zodat de lasagnebladen gaar worden en de kaas goed smelt.