Muffins met geitenkaas en zongedroogde tomaat


Totale tijd: 40 min
Bereiding: 20 min
Oven: 20 min
Stuks: 12 (of ongeveer 40 minimuffins)
Kilocalorieën: 2516 kcal in totaal | 210 kcal per stuk
Kosten bij : €2,99 in totaal | €0,25 per stuk
Geplaatst op: 2 juli 2021
Laatst bijgewerkt: 2 juli 2021

Ingrediënten

5
50
Voor 12 stuks
Muffins met geitenkaas en zongedroogde tomaat
  • 100 mL neutrale olie (zonnebloemolie of olijfolie)
  • 275 mL melk
  • 2 eieren
  • 250 gram bloem
  • 15 gram bakpoeder
  • 2 theelepels italiaanse kruiden
  • 0,5 theelepel peper
  • Snufje zout
  • 100 gram geitenkaas
  • 6 zongedroogde tomaten

Materiaal
  • Muffinvorm
  • 2 beslagkommen
  • Garde
  • 12 cupcakepapiertjes

Bereiding

Muffins met geitenkaas en zongedroogde tomaat
- Meng in een beslagkom alle natte ingrediënten (olie, melk, eieren) met een garde.

- Meng in een andere beslagkom alle droge ingrediënten (bloem, bakpoeder, italiaanse kruiden, peper en zout).

- Snijd de geitenkaas in blokjes en snijd de zongedroogde tomaat in kleine stukjes.

- Voeg de droge ingrediënten bij de natte ingrediënten en meng deze door elkaar met een lepel. Het hoeft niet een heel glad beslag te zijn, er mogen wat klontjes in zitten (lees hier meer over muffins in het algemeen).

- Doe daarna de geitenkaas en zongedroogde tomaat erin en meng goed.

- Zet de cupcakepapiertjes in de muffinvorm en vul deze met het beslag. De vormpjes komen (bijna) helemaal vol te zitten. (Hier staan de mini's op de foto.)

- Bak de muffins gedurende 20 minuten op 200°C en laat ze daarna afkoelen.

Resultaat