Totale tijd: 40 min Bereiding: 20 min Oven: 20 min Stuks: 12 (of ongeveer 40 minimuffins) Kilocalorieën: 2516 kcal in totaal | 210 kcal per stuk Kosten bij : €2,99 in totaal | €0,25 per stuk Geplaatst op: 2 juli 2021 Laatst bijgewerkt: 2 juli 2021
Ingrediënten
Muffins met geitenkaas en zongedroogde tomaat
100 mL neutrale olie (zonnebloemolie of olijfolie)
275 mL melk
2 eieren
250 gram bloem
15 gram bakpoeder
2 theelepels italiaanse kruiden
0,5 theelepel peper
Snufje zout
100 gram geitenkaas
6 zongedroogde tomaten
Materiaal
Muffinvorm
2 beslagkommen
Garde
12 cupcakepapiertjes
Bereiding
Muffins met geitenkaas en zongedroogde tomaat
- Meng in een beslagkom alle natte ingrediënten (olie, melk, eieren) met een garde.
- Meng in een andere beslagkom alle droge ingrediënten (bloem, bakpoeder, italiaanse kruiden, peper en zout).
- Snijd de geitenkaas in blokjes en snijd de zongedroogde tomaat in kleine stukjes.
- Voeg de droge ingrediënten bij de natte ingrediënten en meng deze door elkaar met een lepel. Het hoeft niet een heel glad beslag te zijn,
er mogen wat klontjes in zitten (lees hier meer over muffins in het algemeen).
- Doe daarna de geitenkaas en zongedroogde tomaat erin en meng goed.
- Zet de cupcakepapiertjes in de muffinvorm en vul deze met het beslag. De vormpjes komen (bijna) helemaal vol te zitten.
(Hier staan de mini's op de foto.)
- Bak de muffins gedurende 20 minuten op 200°C en laat ze daarna afkoelen.