Totale tijd: 2 uur en 30 min Bereiding: 1 uur Afkoelen: 30 min Koelen: 1 uur Stuks: 25 Kilocalorieën: 2611 kcal in totaal | 104 kcal per stuk Kosten bij : €3,35 in totaal | €0,13 per stuk Geplaatst op: 20 oktober 2019 Laatst bijgewerkt: 16 juni 2020
Ingrediënten
Bonbons
180 gram oreo's of van een eigen merk
50 gram verse roomkaas (philadelphia of van een eigen merk)
Chocoladelaagje
200 gram pure chocolade
80-100 gram witte chocolade
Materiaal
Beslagkom
Kookpan of steelpannetje
Metalen rooster (gewoon zo een uit de oven bijvoorbeeld)
2 vorken
Bereiding
Bonbons
- Hak, snijd en maal de oreo's fijn tot poeder. Er mogen niet te grote stukjes in zitten, want dan kun je er niet makkelijke balletjes van maken.
- Doe daarna de roomkaas erbij en draai er balletjes van. De balletjes zijn ongeveer 1,5-2 cm in doorsnede.
- Leg de balletjes op bakpapier in een vriezerlade. Doe de balletjes in de vriezer terwijl je met de chocolade aan de gang gaat.
Chocoladelaagje
- Smelt eerste alle pure chocolade, doe dat au bain-marie.
- Haal de oreoballetjes een voor een uit de vriezer en dip ze in de gesmolten chocolade. Je kan hiervoor twee vorken gebruiken.
Leg ze daarna op bakpapier op het bakrooster (het rooster voorkomt dat ze wegrollen) en laat ze opdrogen.
- Smelt daarna de witte chocolade. De ene soort witte chocolade smelt wat beter dan de andere. Als de witte chocolade vrij dik blijft,
kun je een druppeltje olijfolie toevoegen. Dat proef je verder niet, maar de chocolade wordt er wat vloeibaarder van.
Dip een vork in de chocolade en 'wapper' met de vork over het bakrooster heen, zodat de witte chocolade op de oreobonbons valt.
- Laat de oreobonbons opdrogen en afkoelen in de koelkast. Bij sommige bonbons zit er teveel chocolade aan de onderkant.
Als de bonbon goed is opgedroogd, kun je dat eraf breken.
- Tip: je kunt de bonbons enkele dagen bewaren zolang ze in de koelkast liggen.