Totale tijd: 8,5 - 8,5 uur Bereiding: 20 - 40 min Oven: 8 min Koelen: 8 uur Stuks: 50 Kilocalorieën: 1725 kcal in totaal | 35 kcal per stuk Kosten bij : €1,27 in totaal | €0,03 per stuk Geplaatst op: 19 januari 2024 Laatst bijgewerkt: 19 januari 2024
Ingrediënten
Pepparkakor
50 gram boter
90 gram bruine basterdsuiker
50 mL ahornsiroop (=maple syrup) (alternatieven: agavesiroop, golden syrup, Zweedse ljus sirap)
50 mL melk
1 theelepel gemberpoeder
1 theelepel kaneel
1 theelepel gemalen kruidnagel
250 gram bloem
1 theelepel baking soda
Materiaal
Bakplaat
Beslagkom
Vormpjes om uit te steken
Bereiding
Pepparkakor
- Meng de boter, suiker, ahornsiroop en melk.
- Doe de kruiden, bloem en baking soda erbij en kneed tot een stevig deeg.
- Laat het deeg een nacht rusten in de koelkast.
- Haal het deeg uit de koelkast. Bestuif je aanrecht met bloem en rol het deeg er (in delen) op uit.
- Steek de koekjes uit met vormpjes naar keuze en leg ze op een bakplaat.
- Bak de pepparkakor gedurende 8 minuten op 180°C.