Pepparkakor (Zweedse peperkoekjes)


Totale tijd: 8,5 - 8,5 uur
Bereiding: 20 - 40 min
Oven: 8 min
Koelen: 8 uur
Stuks: 50
Kilocalorieën: 1725 kcal in totaal | 35 kcal per stuk
Kosten bij : €1,27 in totaal | €0,03 per stuk
Geplaatst op: 19 januari 2024
Laatst bijgewerkt: 19 januari 2024

Ingrediënten

20
100
Voor 50 stuks
Pepparkakor
  • 50 gram boter
  • 90 gram bruine basterdsuiker
  • 50 mL ahornsiroop (=maple syrup) (alternatieven: agavesiroop, golden syrup, Zweedse ljus sirap)
  • 50 mL melk
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 theelepel gemalen kruidnagel
  • 250 gram bloem
  • 1 theelepel baking soda

Materiaal
  • Bakplaat
  • Beslagkom
  • Vormpjes om uit te steken

Bereiding

Pepparkakor
- Meng de boter, suiker, ahornsiroop en melk.

- Doe de kruiden, bloem en baking soda erbij en kneed tot een stevig deeg.

- Laat het deeg een nacht rusten in de koelkast.
- Haal het deeg uit de koelkast. Bestuif je aanrecht met bloem en rol het deeg er (in delen) op uit.

- Steek de koekjes uit met vormpjes naar keuze en leg ze op een bakplaat.

- Bak de pepparkakor gedurende 8 minuten op 180°C.

Resultaat